Hei!
I pinsen skal vi prøve oss på første brygg. Etter uendelig mange timer på internettsider fra hele verden er det meste i boks.
Vi tenkte å begynne med en enkel hveteøl med 60% hvete og 40% pilsnermalt. Viktig å lage noe man kan drikke i løpet av sommeren! :skitbra:
Vi skal brygge på et nybygget RIMS bryggeri. Det blir en testkjøring av dette på søndag før brygging på mandag, sånn for å få en liten pekepinn på hvor lang tid det tar å heve temperatur med mer, og at pumpe og PID fungerer som det skal.
Det store spørsmålet er egentlig hvordan vi skal gjøre det med meskingen, og da primært mash out. Jeg har søkt på mash out med mer, men finner liksom ikke svaret på hvordan man gjør dette ifm RIMS, da spesielt ifm om man tilsetter vann eller kun bruker kolben. Jeg har lagt inn oppskriften i BeerSmith, og da får man jo ut hvor lang tid man for eksempel bruker på å øke gradene ved et nytt steg. Hvordan gjør dere som har RIMS denne delen ifm mash out? Bruker dere kun kolben eller tilsetter dere vann i tillegg? Og hvordan påvirker tiden det tar å varme opp fra ca 67 til 78 grader resten av meskeprosessen? Det gjelder for så vidt fra proteinrest og til 67 grader også.
Ble kanskje litt uklart det her, men får håpe noen med et RIMS system skjønner hva jeg mener, evt noen av dere andre smarte bryggehoder her inne!
Trevland :help:
I pinsen skal vi prøve oss på første brygg. Etter uendelig mange timer på internettsider fra hele verden er det meste i boks.
Vi tenkte å begynne med en enkel hveteøl med 60% hvete og 40% pilsnermalt. Viktig å lage noe man kan drikke i løpet av sommeren! :skitbra:
Vi skal brygge på et nybygget RIMS bryggeri. Det blir en testkjøring av dette på søndag før brygging på mandag, sånn for å få en liten pekepinn på hvor lang tid det tar å heve temperatur med mer, og at pumpe og PID fungerer som det skal.
Det store spørsmålet er egentlig hvordan vi skal gjøre det med meskingen, og da primært mash out. Jeg har søkt på mash out med mer, men finner liksom ikke svaret på hvordan man gjør dette ifm RIMS, da spesielt ifm om man tilsetter vann eller kun bruker kolben. Jeg har lagt inn oppskriften i BeerSmith, og da får man jo ut hvor lang tid man for eksempel bruker på å øke gradene ved et nytt steg. Hvordan gjør dere som har RIMS denne delen ifm mash out? Bruker dere kun kolben eller tilsetter dere vann i tillegg? Og hvordan påvirker tiden det tar å varme opp fra ca 67 til 78 grader resten av meskeprosessen? Det gjelder for så vidt fra proteinrest og til 67 grader også.
Ble kanskje litt uklart det her, men får håpe noen med et RIMS system skjønner hva jeg mener, evt noen av dere andre smarte bryggehoder her inne!
Trevland :help: