Robust porter med brown malt

FrodeSy

Norbrygg-medlem
Har 1 kg brown malt som eg har lyst å bruke delar av i ein porter. Eg er ikkje av typen som heller mot den brune porteren, snarare mot ein litt rista ein, på grensa mot stout. Skal i nær framtid brygge imperial stout, så eg er på jakt etter oppskrifter på ein porter av typen robust. Den skal ikkje vere heilt på grensa mot stout, men eg skulle gjerne hatt med eit visst rista preg utan at den skal konkurrere mot ein stout.
Om nokon har ei oppskrift de har prøvd med hell, så er eg interessert i innspel.
 
Mange takk, Kjetil. Veldig artig at du anbefalte denne oppskrifta då eg faktisk har registrert meg denne frå før av.

Ser dei anbefalar 3 timars mesk. Rekner med at det er for å nærme seg slik dei meska i tidlegare tider, før dei fann ut at mesking kan gjerast på kortare tid. (Der er framleis tradisjonsbryggarar i bygda her som mesker i 3 timar.) Veit du noko om dette?
 
Nærmer seg brygging av denne. Har slurry av både 005 english ale og 007 dry english ale frå ein bitter som skal flaskast i kveld. Tenker bruke 005, men er open for innspel på gjærvalget...
 
Tilbake
Topp