Askjetil skrev:Hei.
Jeg har lest en del om rødbeter i øl for å få en fin rødfarge, men ingen som har skrevet noe som helst om hvor mye.
Noen som kan hjelpe?
= juksBernts skrev:eller konditorfarge..
Askjetil skrev:Noen påstår at Nøgne Ø bruker rødbeter... Noen som kan bekrefte/avkrefte det?
Hva ble deres resultater?Gahr skrev:Askjetil skrev:Noen påstår at Nøgne Ø bruker rødbeter... Noen som kan bekrefte/avkrefte det?
De har eksperimentert med det, ja.
Har brukt bjørnebær i flere øl, men det har alltid vært surøl eller øl med brettanomyces. Da har jeg brukt 4-5 kg frosne bær til ca. 20 liter, tint dem og hatt dem i sekundærgjæringskar. Om du skal koke og bare få farge, kan du nok bruke en del mindre, ja. Smaks- og aromamessig er dog koking ikke så bra. Ha heller bær i et sekundærkar og stikk det ferdiggjærede ølet om til dette.