Kan sprit være et nyttig virkemiddel her? Legge rosinene i bløt i litt vodka over natten, for eksempeloeng skrev:Ville tro at sjangsen for infeksjon steg betraktelig når man tilsetter delvis tørket frukt som rosiner i gjæringskaret?
Eller koker man dette med i vørteren? I så tilfellet forsvinner vel mye av smak og aroma?
oeng skrev:Ville tro at sjangsen for infeksjon steg betraktelig når man tilsetter delvis tørket frukt som rosiner i gjæringskaret?
Eller koker man dette med i vørteren? I så tilfellet forsvinner vel mye av smak og aroma?
Er rosiner, svisker og andre delvis tørkede frukter man kjøper i butikken desinfisert/giftbehandlet?
Har i grunnen aldri sett at frukt-produkter i fra butikk får muggdannelse, (i motsetning til hjemmelagde produkter)
Special B også(?)Lars skrev:Mørk krystallmalt (EBC 300) gir preg av stekte rosiner, så det kan absolutt også brukes..
Odland skrev:Takker og bukker for masse svar.
Fantastisk forum dette her