Røyke malt hjemme

Har planer om å forsøke å røyke litt malt hjemme. Planen var å legge ut litt pale ale-malt på rist og la det stå til i røykeskapet  8)

Noen som har erfaring med dette fra før? Noen tresorter som passer (eller ikke passer) seg?
Går det å røyke malten, eller må det røykes FØR malting?

Gjør et forsøk selv uansett, og kommer med erfaringer!
PS. tips til opskrift på godt røykøl mottas med takk! :biersmile:
 
Her er Erlann Eldorsen (året vinner av NM) sin måte å gjøre det på:

Jeg bruker en ventilasjonskanal på ca. 150 cm for å røyke malten.
I toppen av den har jeg en fin rist hvor jeg sprer utover malten (hel malt !), som på forhånd er lagt i bløt ca. 10 min. På toppen legger jeg et lokk.
Som brensel bruker jeg tørr bjørkeved. Når det er god fyr i bålet setter jeg ventilasjonskanalen over. Her får den stå i ca. 1 - 2 timer, til det ikke ryker mer.
Etterpå tørker jeg malten i stekeovnen på ca. 100 gr. og varmluft.
 
Jeg har røkt malt i en vanlig røykovn av Abur-type og med einer. Det ble en god, men veldig kraftig, røykaroma.
 
Tilbake
Topp