Røykmalt i stout.

Etter jeg i sommer smakte røykporter på Amundsen i Oslo har jeg tenkt å prøve på noe lignende. Jeg er på ingen måte ute etter å kopiere denne, men lurer litt på mengde røykmalt jeg bør bruke. Jeg ønsker en markant røksmak sammen med den herlige full body stout smaken. Jeg tenkte 100g peat og 400g bøkrøkt bygg på 25l batch, høres dette fornuftig ut eller blir det overkill?
 
Jeg har brygget 2 imperial stout med røykmalt. Her har jeg brukt 100 gram "peated malt" til 15 liter til gjæring og dette gir et relativt godt snev av røyk uten at det dominerer. Nå er riktignok Imperial stout kraftige saker så om du skal brygge en "normal" stout ville jeg ikke gått for mer enn 100 gram om ikke du er glad i en god røyk karakter i ølet.

500 gram røykmalt til sammen tror jeg blir litt mye selv om jeg ikke har smakt ølet du sikter etter, med mindre dette er en Imperial stout hvor det ellers er endel sødme og fylde da.
 
Tilbake
Topp