hei,
Noen som vet hvilke type som er trygg å sette på en falskbunn i rusfritt stål, regner selvfølgelig med at svaret er rusfritt stål, men hvor finner jeg rett kvalitet?
Is 316 type the only stainless steel that is classed as the 'food' grade?
The '316' grades (1.4401 / 1.4404) are often referred to as the 'food' grades.
There is no known official classification for this and so, depending on the application, the equally common 1.4301 and 1.4016 grades may be suitable for food processing and handling, bearing in mind that in general terms the corrosion resistance ranking of grades can be taken as: -
1.4401/1.4404 (316 types) > 1.4301 (304 types) > 1.4016 (430 types)
Såfremt det ikke er særnorske regler på dette så er 304 greit.
NB Kan ikke garantere at denne kjappe googlingen var komplett rusfri
Hvorfor må det være "rusfritt" for å være næringsmiddelgodkjent stål?
Stekepannene våre får ofte temperaturer langt 100C og de av støpegods tror jeg har lite av både krom og nikkel.
Mye mindre enn 304 stål.
Hvorfor må det være "rusfritt" for å være næringsmiddelgodkjent stål?
Stekepannene våre får ofte temperaturer langt 100C og de av støpegods tror jeg har lite av både krom og nikkel.
Mye mindre enn 304 stål.
Mye kalles rustfritt men mer korrekt er det nok å kalle det (mer eller mindre) korrosjonsbestandig.
Allt stål korroderer såfremt miljøet er vanskelig nok. Også "rustfritt syrefast" stål.
(Vi ble behørig irettesatt av læreren vi hadde i korrosjon hvis vi nevnte rustfritt)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.