Ryllik, Mjødurt

hei er det noen som har erfaring med ryllik og mjødurt i øl? Skal de tørkes? Hvor mye bruker man i ett brygg? Er det noen som har oppskrifter med disse?

Ole anders
 
Det kan lønne seg å søke etter gruit beer. Det er urteøl. Tror de fleste oppskrifter er basert på tørket urt. Selv har jeg samlet litt urter som jeg skal bruke i høst.
 
Jeg brukte mjødurt på en mjød jeg brygget i fjord. Har ikke oppskriften tilgjengelig her men brukte tørket blomst og blader. Har også prøvd å lage saft på mjødurt blomster. Det ble ikke så veldig godt synes jeg. Smaken ble som den luktet så det har ikke fristet å ha det i noe øl. Mjden ble bra den men mener jeg ikke hadde så mye i.

Ryllik har jeg ikke prøvd i noe brygg enda men jeg har en oppskrift i tankene som jeg tenkte jeg skulle bruke ryllik som bitter isteden for humle.
Har ikke forsket noe på mengde osv på dette.
 
Topp