Hei,
Hvilken øltype tilsvarer dette i Beersmith?
http://www.bryggselv.no/products/julel-santas-self-medication
Hvilken øltype tilsvarer dette i Beersmith?
http://www.bryggselv.no/products/julel-santas-self-medication
Synest Bryggselv burde oppdatere oppskriftene sine... i alle står det at vannet skal varmes til 2 grader over mesketemperatur. Det stemmer aldri. 5-6 grader over ville være en bedre anbefaling. Ikke at det er noen krise akkurat, men de legger jo opp til at folk skal bomme med 3-4 grader på mesketempen på denne måten.
For type 5 kilo malt må man meske med 7 liter vann pr. kilo malt for at 2 grader over skal være riktig, men så tynn mesk er det vel ingen som bruker og det er heller ikke plass til det i en typisk 36-liters kjele.
Nei. Det er gitt av temperaturen på maltet og vannet. Oppskriftene er for folk som brygger BIAB og da er de feil. De som driver med oppsett med tre kjeler og pumper klarer seg uansett selv. To grader over er og blir feil. Det er ganske simpel matematikk. 25l vann to grader over mesketemp og en fem-seks-syv kilo malt i romtemp gir ikke mesketemp. Jeg varmer opp til mellom fem og seks grader over og treffer hver gang. Mesker man i romtemperert kjølebag blir det enda mer feil.Det er jo avhengig av hvilket utstyr du har.
Easybrew
Skal i gang med Santa's for første gang, og sjekket sidene til Whitelabs om min husgjær wlp023 (Burton) kunne brukes til en Old Ale. Har satt en 10 liter starter (dunk med Cider ), så jeg har litt som kan brukes...Old ale
Det er nok mer for å få solgt ting, og å sørge for at det ikke er helt på trynet å drikke.Nøgne Ø opererer vel med to års holdbarhet etter bryggedato. Det gjelder nok også hjemmebrygg.
Jeg vil si det avhenger av kvaliteten på bryggeprosessen. Gjør du alle de små tingene riktig, kan du lagre egnede øl i over to år. Er du litt uheldig med O2, desinfisering el., bør det drikkes tidligere.