Hei.
For å eksperimentere med et nytt gjær (Wyeast 3787 Trappist High Gravity) så kokte jeg opp 6 liter vann med 5 bokser moss maltekstrakt og noe spesialmalt. Jeg blandet dette ut med ca. 3 liter vann etter koking og kjøling. Jeg aktiverte gjærpakken (den store typen, 125ml eller noe sånt) på morgenen. Datostempelet var litt vanskelig å lese, men jeg tror det sto 19 Jan 08, eller noe deromkring. Når den ikke hadde vokst nevneverdig utpå ettermiddagen, besluttet jeg å bruke den allikevel utifra det som står bak på posen om at det ikke er nødvendig å la den stå å klargjøre seg. Det var jo uansett et veldig lite brygg. Jeg lot vørteren stå litt lenger enn vanlig til kjøling men jeg må innrømme at jeg glømte å ta temperaturen før jeg tilsatte gjæret.
Nå to og en halv døgn etter brygging, er det fortsatt ingen tegn til at gjæringen har startet. Hva er mest sannsynligvis galt? Har jeg grunn til å klage på gjæret til Petit som jeg kjøpte det fra?
Hilsen,
Anders
For å eksperimentere med et nytt gjær (Wyeast 3787 Trappist High Gravity) så kokte jeg opp 6 liter vann med 5 bokser moss maltekstrakt og noe spesialmalt. Jeg blandet dette ut med ca. 3 liter vann etter koking og kjøling. Jeg aktiverte gjærpakken (den store typen, 125ml eller noe sånt) på morgenen. Datostempelet var litt vanskelig å lese, men jeg tror det sto 19 Jan 08, eller noe deromkring. Når den ikke hadde vokst nevneverdig utpå ettermiddagen, besluttet jeg å bruke den allikevel utifra det som står bak på posen om at det ikke er nødvendig å la den stå å klargjøre seg. Det var jo uansett et veldig lite brygg. Jeg lot vørteren stå litt lenger enn vanlig til kjøling men jeg må innrømme at jeg glømte å ta temperaturen før jeg tilsatte gjæret.
Nå to og en halv døgn etter brygging, er det fortsatt ingen tegn til at gjæringen har startet. Hva er mest sannsynligvis galt? Har jeg grunn til å klage på gjæret til Petit som jeg kjøpte det fra?
Hilsen,
Anders