thomashagen
Norbrygg-medlem
Hei
Jeg har nå ett par overgjørede øl, en IPA og et juleøl, stående til gjæring i kjelleren. I oppskriften står det sekundærgjæring i 2 uker. Hvordan gjør man sekundærgjæringen? Tapper jeg da ølet over på en ny gjæringsdunk?
Han som solgte meg utstyret sa at jeg kunne ettergjære på brusflasker. Er det andre som gjør dette?
Skal jeg tilsette sukkerlake for karbonering når jeg stikker om til sekundærgjæring?
Hva gjør dere som er litt mer drevne dette?
Jeg har nå ett par overgjørede øl, en IPA og et juleøl, stående til gjæring i kjelleren. I oppskriften står det sekundærgjæring i 2 uker. Hvordan gjør man sekundærgjæringen? Tapper jeg da ølet over på en ny gjæringsdunk?
Han som solgte meg utstyret sa at jeg kunne ettergjære på brusflasker. Er det andre som gjør dette?
Skal jeg tilsette sukkerlake for karbonering når jeg stikker om til sekundærgjæring?
Hva gjør dere som er litt mer drevne dette?