Ser denne lager-starter`n ok ut?

Satte min første starter for to dager siden med WP 007 lagergjær, den har stått i to dager med moss maltekstrakt og vann. Syns den ser litt død ut, suverent hvis du har innspill!
 

Vedlegg

  • IMG_7516.JPG
    IMG_7516.JPG
    2,5 MB · Sett: 201
Det ser da ut som en starter :)
Ved hvilken temperatur pitchet du gjæren i denne, og hvilken temperatur har den stått i siden?
 
Enig med nordtvedt - den ser helt fin ut.
Smak på litt av det tynne - smaker det ikke søtt betyr det at gjæren har spist det den skal og laget mere gjær. Som du ser ligger i bunnen av flasken din.
Slå bort den tynne væsken som ligger over gjæren og bruk den lyse gjæren som ligger på bunnen til ølet ditt. Da har du noe godt i vente...

mvh

FredT
 
En gjærstarter er som regel ferdig utgjæret etter en dag eller to, og det ser ut til at du har en grei mengde gjær i bunn av beholderen. Som Fred sier, dekanter væsken over og helll gjæren i vørteren (du må la noe av væsken være igjen, slik at du får ristet løs gjæren. Eventuelt tilsette vørter fra bryggingen).
 
Tusen takk for kjappe svar!

Pitchet på 20 grader, og har latt den stå på 20 grader siden torsdag formiddag. Skal brygge i ettermiddag. Helte ut den tynne vørter`n nå og helte i en fersk liter med OG 40. Regner med å pitche den i en Maibock-vørter ca kl 18 i kveld
 
WLP007 er ikkje ein lagergjær, men ein "dry english ale", altså overgjær, om det er den du har brukt her?
 
Tilbake
Topp