Finn Berger
Moderator
Forslag: Opprett egne klasser for session-versjoner av IPA og NEIPA. Disse ølene finnes, og det er gode grunner for å brygge dem. Men av like gode grunner er det umulig å sende inn et sånt øl til konkurranse. Det vil falle gjennom, fordi det mangler kropp/tyngde.
Sitter akkurat med en ganske light sjølprodusert NEIPA - 5,3% - som er helt nydelig, men den har altfor tynn kropp til at det er noen vits i å sende den inn til konkurranse. Skal det være noen vits må jeg godt over de 6% som er minimum i definisjonen til Norbrygg, og da sitter jeg med et øl som du stort sett bare kan drikke en halvliter av før talen begynner å bli uklar. (OK, to da, men ... .)
Liker du stout trenger du ikke brygge en RIS på 10%, du kan brygge en dry stout. Så hvorfor ikke det samme på IPA'enes område?
Sitter akkurat med en ganske light sjølprodusert NEIPA - 5,3% - som er helt nydelig, men den har altfor tynn kropp til at det er noen vits i å sende den inn til konkurranse. Skal det være noen vits må jeg godt over de 6% som er minimum i definisjonen til Norbrygg, og da sitter jeg med et øl som du stort sett bare kan drikke en halvliter av før talen begynner å bli uklar. (OK, to da, men ... .)
Liker du stout trenger du ikke brygge en RIS på 10%, du kan brygge en dry stout. Så hvorfor ikke det samme på IPA'enes område?