Hei fra en nybegynner.
Jeg lurer på et par ting. Hvordan finner man ut hva riktig SG skal være før koking?
Sliter også litt med å finne riktig vannmengde i skylling. Forrige gang brygga jeg en Weiss fra Bryggselv. Den indikerte 18 + 18 liter der man skulle ende opp med 25. Jeg endte med 25, men fikk veldig lav OG. Kan hende jeg utnytta meskinga og/eller skyllinga alt for dårlig, så klart. Noen som har noen tips til å kalkulere vannmengde i skylling for å ende opp med riktig OG? Regner med det handler om å måle SG før koking, men jeg skjønner ikke helt hvordan det henger sammen.
Takk!
Jeg lurer på et par ting. Hvordan finner man ut hva riktig SG skal være før koking?
Sliter også litt med å finne riktig vannmengde i skylling. Forrige gang brygga jeg en Weiss fra Bryggselv. Den indikerte 18 + 18 liter der man skulle ende opp med 25. Jeg endte med 25, men fikk veldig lav OG. Kan hende jeg utnytta meskinga og/eller skyllinga alt for dårlig, så klart. Noen som har noen tips til å kalkulere vannmengde i skylling for å ende opp med riktig OG? Regner med det handler om å måle SG før koking, men jeg skjønner ikke helt hvordan det henger sammen.
Takk!