Jeg brygget mitt andre brygg, en 'Nøgne Ø God Jul' for et 3-4 uker siden. Den har stått over 2 uker til gjæring og nå ca 1,5 uke på flaske. FG var ca 1036. Jeg brukte 140 g sukker på 25+ liter, sukkerlake.
Når jeg i går åpnet en flaske fordi jeg ikke klarte vente lenger sto ølen i taket! Hele flaska ble tom på 3 sekunder. Er det bare å helle ut alt ølet? Vil det hjelpe å la ølet stå en uke eller to til eller risikerer jeg da at flaskene eksploderer? Flaskene er av type champagne, med standard kork. Foreløpig har jeg pakket flaskene inn i presenning for å være på den sikre siden.
Kan det være infeksjon? Hvordan ser jeg forskjell på infeksjon og overkarbonering? Kan jeg redde et såpass overkarbonert øl som det ser ut til at jeg har endt opp med?
Når jeg i går åpnet en flaske fordi jeg ikke klarte vente lenger sto ølen i taket! Hele flaska ble tom på 3 sekunder. Er det bare å helle ut alt ølet? Vil det hjelpe å la ølet stå en uke eller to til eller risikerer jeg da at flaskene eksploderer? Flaskene er av type champagne, med standard kork. Foreløpig har jeg pakket flaskene inn i presenning for å være på den sikre siden.
Kan det være infeksjon? Hvordan ser jeg forskjell på infeksjon og overkarbonering? Kan jeg redde et såpass overkarbonert øl som det ser ut til at jeg har endt opp med?