Av ren nyskjerrighet har jeg tenkt å brygge en del single hop øl med identisk maltbase, men som er krydret med kun en type humle. Håper å lære litt mer om de forskjellige humletypene i dette prosjektet.
Teknisk sett tenker jeg å brygge to batcher med en enkel pale ale, blande disse sammen, slik at alt blir likt, for så å dele opp dette i fire like deler og koke separat med fire forskjellige humler.
Selve ølet tenker jeg å lage med 94% pale malt, 4% CaraMalt og 2% Crystal malt 150, som meskes på 65 grader. Target FG blir 1.058. Humlen kokes i 60, 15 og 5 minutter, og tørrhumles i 5 dager. Det gjæres med WLP001, og batch størrelsen blir 12,5 liter pr batch. Følgende humler skal brukes:
Humletype - Bitter (60min) - Aroma (15min) - Aroma (5min) - Tørrhumle - IBU
Citra, 25 gram, 12,5 gram, 12,5 gram, 25 gram, 94 IBU
Sorachi Ace, 25 gram, 12,5 gram, 12,5 gram, 25 gram, 83 IBU
Nelson Sauvin: 25 gram, 12,5 gram, 12,5 gram, 25 gram, 79 IBU
Fuggles: 50g, 12,5g, 12,5g, 25g, 63 IBU
Noen som har noen innspill? Er litt usikker på humlemengden jeg bruker. Har i utgangspunktet tenkt å gjøre ølene så identisk som mulig, men med forskjellig humle. Men noen humletyper bør vel ikke overdrives, da de kan gi uønskede smaker.
Alle innspill tas imot med takk!
Teknisk sett tenker jeg å brygge to batcher med en enkel pale ale, blande disse sammen, slik at alt blir likt, for så å dele opp dette i fire like deler og koke separat med fire forskjellige humler.
Selve ølet tenker jeg å lage med 94% pale malt, 4% CaraMalt og 2% Crystal malt 150, som meskes på 65 grader. Target FG blir 1.058. Humlen kokes i 60, 15 og 5 minutter, og tørrhumles i 5 dager. Det gjæres med WLP001, og batch størrelsen blir 12,5 liter pr batch. Følgende humler skal brukes:
Humletype - Bitter (60min) - Aroma (15min) - Aroma (5min) - Tørrhumle - IBU
Citra, 25 gram, 12,5 gram, 12,5 gram, 25 gram, 94 IBU
Sorachi Ace, 25 gram, 12,5 gram, 12,5 gram, 25 gram, 83 IBU
Nelson Sauvin: 25 gram, 12,5 gram, 12,5 gram, 25 gram, 79 IBU
Fuggles: 50g, 12,5g, 12,5g, 25g, 63 IBU
Noen som har noen innspill? Er litt usikker på humlemengden jeg bruker. Har i utgangspunktet tenkt å gjøre ølene så identisk som mulig, men med forskjellig humle. Men noen humletyper bør vel ikke overdrives, da de kan gi uønskede smaker.
Alle innspill tas imot med takk!