I min porteroppskrift står det at jeg skal tilsette vann (uten å koke det e.l. - antar rett fra springen) for å nå en spesiell mengde gjæringsklar vørt. Dvs om jeg etter nedkjøling har 19 liter og måler var 22 skal jeg tilsette 3 liter vann til gjæringskaret.
Mtp alt jeg gjør for å holde det sterilt fram til nå virker det å tappe vann rett fra springen som en noe udde ting å gjøre.
Er det så rent vann i vanlig springvann at dette blir "bra", eller bør jeg avstå fra å tilsette vann?
Håper på rent svar, vannet skal evt i om 15 min...
Mvh
Sven R
Mtp alt jeg gjør for å holde det sterilt fram til nå virker det å tappe vann rett fra springen som en noe udde ting å gjøre.
Er det så rent vann i vanlig springvann at dette blir "bra", eller bør jeg avstå fra å tilsette vann?
Håper på rent svar, vannet skal evt i om 15 min...
Mvh
Sven R