Sjekk denne oppskrift på hveteøl

Hei.

Er nybegynner. 3dje brygg vil jeg skal være hveteøl.
Kan dette bli bra??
Og hvor lenge bør den lagres på flasker? ( 14dg karbonering på 20grader + ?? )
Oppskrifta er en jeg fant på nett, men endret litt pga råvarelageret mitt.

3,00 kg Pale Malt
3,00 kg Wheat Malt

15,00 g Perle-60min
40,00 g Perle- 10min

11,5 g Safebrew WB-06

Meskes på 65 grader i 75 min
+ 75 grader i 10 min
skyll med 78 graders vann
Kokes i 60 min.

Gjæres på 18-24 grader.


Her er råvarelageret mitt pr dd. ( TAR GJERNE IMOT OPPSKRIFTER PÅ ALE TILPASSET RÅVARENE ) Kanskje en APA, IPA, hybrid av Grimbergen Ambree ....
25 kilo pale
11 kilo hvete
10 kilo pils

Chinook,Saaz,Cascade,East kent goldings,Perle,

Safebrew WB-06 x2, Safale US-05 x2, Safebrew T-58
 
US-05 går også, da blir det en amerikansk hvetemel. Du var kanskje ute etter en Wessel, og da er Stig Aas sitt råd midt inne blinken. Det holder da med bitterhet.
 
15,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,50 %] - Boil 60min Byttet til Perle 6,7%
40,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,50 %] - Boil 10min Byttet til Perle 6,7%

2,0 pkg WLP380 - Hefeweizen IV Yeast Byttet til WB-06

Har ikkje peiling eg, men håpe det går bra , kanskje bruke 2 pakker a 11g med gjær og litt mindre humle. Lagring ane eg ikkje?
 
Gjærmengde finner du ut ved å gå til Mr. Malty - legg inn volum og eventuelt dato på gjær. Hveteøl skal være godt karbonert, jeg bruker 9 gr sukker pr. liter. Gjæringstemperatur er avgjørende for hvor mye fenoler du får i ølet (banansmak etc), jeg kjenner ikke til gjæren du skal bruke, så det får du sjekke ut. Hveteøl skal ikke lagres - drikk opp når den er ferdig karbonert!
 
Tilbake
Topp