Kristian Andreassen
Norbrygg-medlem
Nå vil jeg regne med at coop er Anders Cooper og brygget denne hos Austmann, så ingen grunn til å tvile på sammensetningen om man liker originalen
Noen som har et godt grunnlag for å si noe om hvilke pitch rate som egner seg best for en wit?
Jeg vil tippe i underkant av 0,7?
Jeg ville droppa hvetemaltet, og brukt bare flakaSkal brygge min første Wit i helga.
Blir noe sånn som dette:
Kold Brygg - Kor e' sWITsen?
25L
2,7 kg Ireks Pils
1,5 kg Best Hvete
1,5 kg Stangeland Flaket Hvete
400g Havregryn
100g Best Lys München
67° i 60 min
72° i 60 min
OG 1.051
60 min Fuggle til (18 IBU)
35g knuste koriander før 5 min
7g kamilleblomst 5 min
100g fresk Appelsin zest (har vært fryst håper det fungerer ) 5 min
2 pk Brewferm Blanche 78%
Kjøle til 19° grader.
Gjære på 20° noen dager, gradvis øke til 25°
Bør være klart til Øl-Jørn sin hveteøl konkurranse.
Det er for sent, malten er blandet.Jeg ville droppa hvetemaltet, og brukt bare flaka
Det er for sent, malten er blandet.
Kan jeg spørre om hvorfor?
De gangene jeg har brygget wit har jeg oppdaget at det er vanskelig å gå nok appelsin og veldig lett å få for mye koriander. Har landet på at 15 gram av sistnevnte er passe etter min smak. Tror 35 gram blir ganske kraftig preg.
Enig, 35 gram virker mye, kan fort få en såpesmak og ikke et hint av koriander som de beste wit'ene har.De gangene jeg har brygget wit har jeg oppdaget at det er vanskelig å gå nok appelsin og veldig lett å få for mye koriander. Har landet på at 15 gram av sistnevnte er passe etter min smak. Tror 35 gram blir ganske kraftig preg.
Fersk?80 gram appelsinskall, synes det gir en fin sitrus.
Ja, fersk.Ser jeg har brukt 24g på Gose, men der har vi andre smaker som er mer dominerende enn jeg vil ha en Wit. Justerer ned til 20g.
Fersk?
Har noen erfaring med zest som har vært frossen?
Har revet skallet på økologiske appelsiner. De har tynne skall uten altfor mye hvitt under. Og så skal de jo være usprøytet. 100 g er perfekt.Ser jeg har brukt 24g på Gose, men der har vi andre smaker som er mer dominerende enn jeg vil ha en Wit. Justerer ned til 20g.
Fersk?
Har noen erfaring med zest som har vært frossen?
Jeg har også skall fra økologiske appelsiner. Brukt potetskreller, slik at det kun er det øverste oransje laget. Ligget ett års tid i fryseren. 100g av dette er litt mer enn 100g inkl det hvite.Har revet skallet på økologiske appelsiner. De har tynne skall uten altfor mye hvitt under. Og så skal de jo være usprøytet. 100 g er perfekt.