God oppskrift på Belgisk Wit? Lykkes ikke helt...

Kristian Andreassen

Norbrygg-medlem
Nå vil jeg regne med at coop er Anders Cooper og brygget denne hos Austmann, så ingen grunn til å tvile på sammensetningen om man liker originalen
 

Frode Krogstad

Fylkesstyre
Har jobbet litt med en Blue Moon klone. Den mestselgende "craft beer" ølet i USA over flere år. (MillersCoors ble saksøkt av Brewers Association med overskriften "Blue Moon isn't craft beer" etter å industrialisert produksjonen men tok "craft pris" på produktet). Jeg har endt opp med 0.4g/l koriander og 0,8g/l på appelsinskall søt. Prøvd ulike gjær, men har kommet frem til at for min del så er WLP400 den beste så langt. Originalt så bruker de Wyeast 1056: American Ale Yeast i USA tror jeg. Trolig litt av grunnen de ble saksøkt av Confédération des Brasseries de Belgique for misbruke "Belgian White" på flaskene. Nå står det Belgian-style Wheat Ale etter de ble enige om det kunne aksepteres av begge land. Lager en ny prøve nå med Bonsak Frutopia malt og er spent på hva det bringer på bordet i tillegg
 

Lars Hurlen

Norbrygg-medlem
En liten update på min Wit-reise: Jeg satte nå i høst et brygg etter oppskrift fra Coop over i tråden her (Austmann Utpå), og føler jeg er på rett spor, men ennå litt å gå på i forhold til å få fram det jeg tenker på som fruktigheten fra gjæren. Jeg satte en gjærstarter (den enkle typen) med en pakke fersk gjær 3 dager før bryggedag, som endte i kjøleskapet det siste døgnet da futten avtok og tydelig lag av gjær la seg i bånn (som da gjorde at jeg sleit litt med å skrape den ut etterpå, ble ganske hard og flaska mi hadde liten tut ). For å ikke miste noe gjær brukte jeg hele starteren i brygget, ca 2,5 l. Jeg har ikke så veldig god temperaturkontroll, men den sto i romtemp 16-17 de første to-tre døgnene under stormgjæring, så tok jeg den over i ca 20-22 grader resten. Jeg lagret på flaske 2+ uker. Jeg synes den fremdeles har noe av det jeg nå tenker på som "stresset" gjær, men absolutt innafor! Den ble ca 6% (mot 4,7 i oppskriften) - dro på litt i maltmengde. Neste gang tenker jeg at jeg setter en litt mindre batch med samme mengde gjær. Anbefales :) Og takk @Coop!
 
Sist redigert:
Topp