Signal
Norbrygg-medlem
Holder på å koke vørteren min nå, og kan dele litt status mens jeg venter.
Har i dag nytt IPA prosjekt:
7,5 kg Maris Otter
500g Carabohemian
100g havregryn
100g sjokolademalt (bare fordi jeg hadde det liggende)
Det hele er mesket i pose i 90 min med starttemp på 64 grader og sluttemp på 62. Litt lavt men satser på at det funker. Utmesk gikk litt skeis. Tappet av ca 9 liter, varmet til ca 82 grader, men endte med ca 70 i mesken. Forsøkte 5 l til opp på 90 grader, men ble 72 til slutt. Ga opp og varmet skyllevann som kokte i stedet for å ende på 80. Lot det stå litt og skylte posen over ekstra kar. Manglet ca 1 liter og fylte etter til kok.
15g cascade og 15g mosaic @60
15g cascade og 25g mosaic @10
15g cascade og 25g mosaic @1
15g cascade og 35g mosaic tørr i 5 dager.
Håper på 23-25l i bøtta.
Skal sette denne med 1056 som jeg har høstet og startet i to steg, så da får man håpe det blir drikkbart.
Hva tror folket? Blir det noe annet enn farge av sjokomalten?
Har i dag nytt IPA prosjekt:
7,5 kg Maris Otter
500g Carabohemian
100g havregryn
100g sjokolademalt (bare fordi jeg hadde det liggende)
Det hele er mesket i pose i 90 min med starttemp på 64 grader og sluttemp på 62. Litt lavt men satser på at det funker. Utmesk gikk litt skeis. Tappet av ca 9 liter, varmet til ca 82 grader, men endte med ca 70 i mesken. Forsøkte 5 l til opp på 90 grader, men ble 72 til slutt. Ga opp og varmet skyllevann som kokte i stedet for å ende på 80. Lot det stå litt og skylte posen over ekstra kar. Manglet ca 1 liter og fylte etter til kok.
15g cascade og 15g mosaic @60
15g cascade og 25g mosaic @10
15g cascade og 25g mosaic @1
15g cascade og 35g mosaic tørr i 5 dager.
Håper på 23-25l i bøtta.
Skal sette denne med 1056 som jeg har høstet og startet i to steg, så da får man håpe det blir drikkbart.
Hva tror folket? Blir det noe annet enn farge av sjokomalten?