1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Skal flaske igjen på torsdag, stinker svovel av ølet?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av DenNøgneRøv, 2 Nov 2014.

  1. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Når gravity ikke endrer seg mer. Men det visste du sikkert fra før.
    Hvor land oppryddingstid den bør ha etter slik "dobbelgjæring" vet ikke jeg.
     
    DenNøgneRøv liker dette.
  2. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Jo vet men håpte jeg slapp å bruke hevert og ta prøver så ofte.kan ikke fordra det, syns den er vond å vaske og er redd jeg ødelegger med så mye tukling nede i der :p
     
  3. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Bruker du bøtte til gjæringskar er det flere måter å ta denne prøven.
    Jeg bruker bare en liten "starsanert" øse fra kjøkkenet. Vaskes enkelt i oppvaskemaskinen.
     
  4. Erling O

    Erling O
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandefjord
    Jeg tapper rett og slett ut prøver til SG-FG testing fra gjæringskarets kran, - som jeg sprayer godt før og etter med Star-San. Tror ikke det kan komme til noe uhumskheter så lenge jeg tapper ut denne veien. Kanskje andre er uenige i at dette er lurt?
     
  5. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Er sånn jeg pleier å ta prøver men dette er en plast ballong uten kran..
     
  6. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Kommer ikke til med vanlig øse,men kanskje jeg kan lage noe lurt
     
  7. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Vintyv?
     
  8. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Kanskje den er grei ja :)
     
  9. Lars'ern

    Lars'ern
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    I nødstilfelle har jeg brukt en kokt silikonslange, satt den ned i karet og sugd til den er passe full til en prøve, 100ml. Sålenge ingenting i slangen returnerer i karet ser jeg ikke noe problem med dette, men jeg kan jo ta feil :)
     
  10. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Du skylder oss å rapportere tilbake hvordan dette gikk til slutt. :)
     
    DenNøgneRøv liker dette.
  11. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Klart jeg skal :)!

    Flesker til med bilde/smaksrapport ;)

    Må bare ha et bra navn på den: Die Weisen Nut brown honey bastard

    ?
     
  12. VidarT

    VidarT
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Min erfaring med svovellukt/smak er at den forsvinner med lagring
     
    amatøren liker dette.
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det man evt kanskje kan gjøre (aldri prøvd) er å rugge litt på dunken slik at ølen frigir siste rest av CO2 for å drive noe av svovelen ut før man flasker.
     
  14. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Etter jeg tilsatte honningen så rugget jeg forsiktig på dunken i håp om god fordeling. Rapport kommer når alt er ferdig;)
     
  15. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    liten oppdatering, målt FG og den var på 1,01 nå, fra 1,02 etter tilsatt honning. Antar den er ferdig, men sjekker igjen i morgen og flasker da :) ender vel opp på 6 prosent tror jeg. Har smakt på ølet tamt, og svovel fornemmelsen er mye mindre :)ellers en veldig god søtlig smak så dette virker meget lovende :)
     
    Per Buer liker dette.
  16. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kult.
    Det var en real utgjæring du fikk til.
     
    DenNøgneRøv liker dette.
  17. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Ja , montro hva slags prosent? OG var 1,046, og så var SG 1,02 etter jeg hadde tilsatt 320 gram honning, og så ender FG opp på rundt 1,01 :)

    Honningen var ikke for fremtredende sist jeg smakte, så tror det ble en fin nyanse ;)
     
  18. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Liten oppdatering: Var litt klønete ved flasking i går, og jeg det skummet litt med en gang jeg skulle stikke om, håper ikke dette gav særlig med oksygen.

    Etter flasking (fikk 11,5 liter) så har jeg smakt på brygget. Søt og fruktig er vel fasiten, og garantert en vinner hos min kjære frue. Personlig savnet jeg faktisk litt bitterhet, men i og med at denne er sterk (6%) kan det være det blir nok motstand likevel når denne er klar til å drikkes.

    Hvor sødmen kommer fra lurer jeg litt på, FG var 1,01 mot min forrige weiss på 1,013 og denne opplevde jeg som mye søtere tross lavere FG.

    Kanskje malt-typene som gir den smaksopplevelsen?

    Av det jeg kan smake så ser jeg for meg at veien over til en porter med litt bitterhet (en make-shift porter) er kort, så her skal det skrive og skribbles ned for jeg tror dette settet kan være artig å "leke"med.

    Det jeg reagerte litt på, og som jeg håper ikke blir et problem, er at det var relativt mye kullsyre i brygget ved flasking. Karbonerte som jeg gjorde sist, og følte flaskene ble litt hardere allerede etter første dagen. Dersom dette blir overkarbonert, kan jeg da stoppe galskapen ved å sette de i kjøleskap? Eller vil det fortsette å karbonere i kjøleskapet?
     
  19. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Gjæren lager jo CO2 så lenge den er aktiv. I tillegg vet vi at veske holder bedre på CO2 når den er kjølig. Så, om du gjærer på lavere temperaturer så blir det det mer CO2 i ølen.
    Når du putter flaskene i kjøleskap (4 grader eller lavere) går gjæren i dvale og karboneringen stopper.
     
  20. frevev

    frevev
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    bruker du glassflasker eller plastflasker? de burde jo få stå i romtemperatur +/-, i første del av karboneringen, for å så få hvile kald lagret en
    liten stund før første nytelse, det gjør at gjæren først for god arbeidstemp, og så feller du alt i flasken ved kaldlagring 0-4 grader i kjøleskap.

    da blir det vel nomnom etterhvert. Smakte Innis & Gunn sin honey lager for en tid tilbake, den var ikke feil den, men
    faktisk litt for søt for min smak til en lager å være, liker godt litt malt profil å smake på og litt humle selv på lager øl.

    hvordan er planene rundt eplekake øllen kommet seg? :)
     

Del denne siden