Hei,
Har satt en batch som skal flaskes (kit) på torsdag. Var litt uvøren og pitchet gjæren for høyt 25+. Rom temp var 18-19 grader så jeg antok vørter ville gå ned til grei temperatur før gjæren var i gang.
Nå lukter det svovel, egg, fis, you name it. Smaken er faktisk ikke så verst, men lukten er svært lite tiltalende.
Har jeg ødelagt brygget? Kan lukten gå bort på sikt? Har også brukt en type weiss-bier gjær til en muntons nut brown ale, kanskje det var litt dumt?
Har satt en batch som skal flaskes (kit) på torsdag. Var litt uvøren og pitchet gjæren for høyt 25+. Rom temp var 18-19 grader så jeg antok vørter ville gå ned til grei temperatur før gjæren var i gang.
Nå lukter det svovel, egg, fis, you name it. Smaken er faktisk ikke så verst, men lukten er svært lite tiltalende.
Har jeg ødelagt brygget? Kan lukten gå bort på sikt? Har også brukt en type weiss-bier gjær til en muntons nut brown ale, kanskje det var litt dumt?