Skårunge-IPA

Børge B

Dommer
Har 3 batcher med ekstrakt-brygging på samvittigheten - og har nå snart det meste klart til å gå "all grain".

Tenkte å starte med en IPA - og har lekt meg i BeerAlchemy med en resept.

Noen kommentarer på denne - eller er det bare å hoppe uti det ?

Recipe: Skårunge-IPA
Style: 14B-India Pale Ale(IPA)-American IPA

Recipe Overview

Wort Volume Before Boil: 20.00 l
Wort Volume After Boil: 19.00 l
Volume Transferred: 19.00 l
Water Added: 0.00 l
Volume At Pitching: 19.00 l
Final Batch Volume: 18.00 l
Expected Pre-Boil Gravity: 1.054 SG
Expected OG: 1.057 SG
Expected FG: 1.017 SG
Expected ABV: 5.4 %
Expected ABW: 4.2 %
Expected IBU (using Tinseth): 58.6
Expected Color: 17.8 EBC
Apparent Attenuation: 70.0 %
Mash Efficiency: 75.0 %
Boil Duration: 90.0 mins
Fermentation Temperature: 20 degC

Fermentables
Petit - 7016 - Pale Ale Castel Malting hel EBC EBC 7,0 - 9,0,  4.500 kg (90.0 %) In Mash/Steeped
Petit - 7005 - Pils karamellmalt Muntons hel 0.500 kg (10.0 %) In Mash/Steeped

Hops
Petit - Challenger (7.5 % alpha) 60 g Bagged Whole Hops used 60 Min From End
Petit - Hallertau Perle Blomst vacuum pakket (6.0 % alpha) 30 g Bagged Whole Hops used 15 Min From End
Petit - Hallertau Perle Blomst vacuum pakket (6.0 % alpha) 15 g Bagged Whole Hops used 5 Min From End
Petit - Challenger (7.5 % alpha) 20 g Loose Whole Hops used In Fermenter

Other Ingredients

Yeast: Wyeast 1187-Ringwood Ale

Mash Schedule
Mash Type: Full Mash
Schedule Name:Single Step Infusion (68C/154F)
Step: Rest at 68 degC for 60 mins
 
Hei!
Syns du kan heve OG litt til 1065-70 ellers havner du på en pale ale. Med såpass bitterhet kan du godt ha et øl på rundt 7%. Syns personlig at IPA skal ha litt styrke.
Eller redusere ørlite på humlen og lage en Pale Ale.
I følge guiden til BJCP er IPA
OG 1056-75
IBU 40-70

APA
OG 1045-1060
IBU 30-45

Vanlig tommelfingerregel ved IPA er BU:GU ratio til 1 (er  IBU / OG er en måleenhet på bitterhet)
 
Tilbake
Topp