Skifte fra BIAB?

Halloen!
Jeg brygger i dag BIAB på induksjonstoppen hjemme og har vært fornøyd med det, men nå skal jeg flytte til leilighet med åpen stue/kjøkken og har ikke lyst til å okkuperer kjøkkenet og koketoppen en hel dag så da kommer spørsmålet om hva jeg skal finne på.
Alternativene mine er
- fortsette med BIAB og bare kjøpe en induksjonstopp fra BS eller lignende og fortsette å brygge på denne måten
- kjøpe en automatisk brygger av typen netthandel 50L automatisk eller BB60A

Hva tenker folket? Jeg har ikke brygget med maskiner før så litt usikker på hvordan disse billige er.
 
Sett i varmeelement og fortsett med biab. Bedre enn induksjon syns jeg hvertfall [emoji846]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Spennende.
Kunne på en måte ikke tenke meg å bygge og lage alt for mye styr så derfor jeg tenkte i retning av maskin
 
Spennende.
Kunne på en måte ikke tenke meg å bygge og lage alt for mye styr så derfor jeg tenkte i retning av maskin

Skal man bruke innebygd element som foreslått over må man ha en måte å regulere effekt på. Det kan være det som er foreslått over eller en enkel kina-dings til omtrent hundrelappen. Å ta hull i kjelen og montere elementet er ikke noe hokus pokus, ei heller kobling av strøm, men det må gjøres.

En annen ulempe er at innebygd element funker dårlig hvis du holder jevn temp med induksjonstoppen slik som du brygger nå.

Jeg sikter mot innebygd element, men det er som du sier, bygging og kobling er ikke noe alle trakter etter.
 
Skal man bruke innebygd element som foreslått over må man ha en måte å regulere effekt på. Det kan være det som er foreslått over eller en enkel kina-dings til omtrent hundrelappen. Å ta hull i kjelen og montere elementet er ikke noe hokus pokus, ei heller kobling av strøm, men det må gjøres.

En annen ulempe er at innebygd element funker dårlig hvis du holder jevn temp med induksjonstoppen slik som du brygger nå.

Jeg sikter mot innebygd element, men det er som du sier, bygging og kobling er ikke noe alle trakter etter.

Holder jevn temp med element og. Isolere kjelen så holder det seg bra hvertfall hos meg. En stor fordel for meg med element er at jeg liker å starte bryggedagen kl 0600, stikke ut i boden og skru på, sette i tempsensor, stille inn mesketemp og gå og spise frokost/lage kaffe/slappe av til temp er der den skal være. Samme når jeg rengjør. Stiller inn på ønsket temp og sirkulerer gjennom kjøleren. Men er litt mer bygging og mekking men kjenner hvertfall utstyret bra noe jeg ser på som en fordel hvis noe ryker en gang [emoji846]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Holder jevn temp med element og. Isolere kjelen så holder det seg bra hvertfall hos meg. En stor fordel for meg med element er at jeg liker å starte bryggedagen kl 0600, stikke ut i boden og skru på, sette i tempsensor, stille inn mesketemp og gå og spise frokost/lage kaffe/slappe av til temp er der den skal være. Samme når jeg rengjør. Stiller inn på ønsket temp og sirkulerer gjennom kjøleren. Men er litt mer bygging og mekking men kjenner hvertfall utstyret bra noe jeg ser på som en fordel hvis noe ryker en gang [emoji846]


Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeg har selv isolert meg unna samme problem, men hvis TS må supplere varme ila mesk er det litt upraktisk med innebygd element.

Selv varmer jeg opp til 90-ish grader kvelden i forveien. Da er jeg klar til dyst etter en kopp kaffe om morningen. Spise gjør jeg mens jeg mesker.
 
Jeg har selv isolert meg unna samme problem, men hvis TS må supplere varme ila mesk er det litt upraktisk med innebygd element.

Selv varmer jeg opp til 90-ish grader kvelden i forveien. Da er jeg klar til dyst etter en kopp kaffe om morningen. Spise gjør jeg mens jeg mesker.

Gjør egentlig det samme selv. Varmer opp kvelden før og ettervarmer på morgenen for å treffe temp [emoji846] Veldig praktisk. Brukte induksjon før på samme kjele men for meg er det veldig mye bedre med isolert kjele med element enn induksjon [emoji846]Men ser lett at det kanskje ikke er for alle i og med det blir litt mekking og styr [emoji846]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tror nok ikke jeg kommer til å styre med alt for mye slikt da jeg tenker å ha et enkelt system som jeg kan flytte rundt mellom kjøkkenet og balkongen.
Noen som har erfaring med 50 literen automatisk til netthandelen?
 
Jeg har selv isolert meg unna samme problem, men hvis TS må supplere varme ila mesk er det litt upraktisk med innebygd element.

Selv varmer jeg opp til 90-ish grader kvelden i forveien. Da er jeg klar til dyst etter en kopp kaffe om morningen. Spise gjør jeg mens jeg mesker.
Hvor mye faller temp. i løpet av natta?
 
Sett i varmeelement og fortsett med biab. Bedre enn induksjon syns jeg hvertfall [emoji846]


Sent from my iPhone using Tapatalk

Muligens et naivt spørsmål: Jeg ser ikke hvordan varmeelementet kan gå sammen med en biabpose? Betyr det at du begrenser deg til "klassisk BIAB", altså mesking på ett steg?

Med en kjele med kran og en liten falskbunn på induksjonsplate får du et helt fleksibelt system. Du kan gjøre alt fra klassisk BIAB til flerstegsmesking, og du kan velge skyllemetode fritt. Eventuelt kan du gjøre dette på en enkel kjele med innbygget element under bunnen ("krabbekoker"), men induksjonsplata gir jevn varme så du er mye mindre utsatt for å svi vørteren. Jeg brygga på en enkel BB60 fra starten av, og den var egentlig helt suveren - bortsett fra at kvaliteten var elendig, og at det altså var lett å få svidd vørter.

Det ideelle hadde vært en gammeldags BB60 med innebygd induksjon og isolerte vegger - og en helt annen kvalitet, selvfølgelig. Men noe sånt finnes ikke, så vidt jeg veit.

Jeg brygger ikke BIAB, men jeg bruker meskepose. Det har et par praktiske fordeler.
 
Muligens et naivt spørsmål: Jeg ser ikke hvordan varmeelementet kan gå sammen med en biabpose? Betyr det at du begrenser deg til "klassisk BIAB", altså mesking på ett steg?

Med en kjele med kran og en liten falskbunn på induksjonsplate får du et helt fleksibelt system. Du kan gjøre alt fra klassisk BIAB til flerstegsmesking, og du kan velge skyllemetode fritt. Eventuelt kan du gjøre dette på en enkel kjele med innbygget element under bunnen ("krabbekoker"), men induksjonsplata gir jevn varme så du er mye mindre utsatt for å svi vørteren. Jeg brygga på en enkel BB60 fra starten av, og den var egentlig helt suveren - bortsett fra at kvaliteten var elendig, og at det altså var lett å få svidd vørter.

Det ideelle hadde vært en gammeldags BB60 med innebygd induksjon og isolerte vegger - og en helt annen kvalitet, selvfølgelig. Men noe sånt finnes ikke, så vidt jeg veit.

Jeg brygger ikke BIAB, men jeg bruker meskepose. Det har et par praktiske fordeler.

Har en perforert rustfri plate over elementet som pose ligger på så kan fint ha flere meskesteg. Elementet er ULWD så har ikke problem med at vørten svir seg. L

8508df6cc950ac952bcc80bf16f05ed3.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Har en perforert rustfri plate over elementet som pose ligger på så kan fint ha flere meskesteg. Elementet er ULWD så har ikke problem med at vørten svir seg. L

8508df6cc950ac952bcc80bf16f05ed3.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
Oi!
Jeg har akkurat den samme perforerte platen. Jeg bruker vanlig kokeplate.
90 graders bendet peker ned mot den perforerte plate. Hindrer at meskeposen blir sugd inn når jeg sirkulerer under mesking.
 
Oi!
Jeg har akkurat den samme perforerte platen. Jeg bruker vanlig kokeplate.
90 graders bendet peker ned mot den perforerte plate. Hindrer at meskeposen blir sugd inn når jeg sirkulerer under mesking.

Fikk platen av en kompis som er blikkenslager. Kappet litt med vinkelsliper og bøyde til bein så var det bra [emoji846] Det 90 graders bendet på bildet er whirlpool/sirkulasjon. Avtapping/inn til pumpe er langs kanten i bunn.

f33bd7d434facb66799bbd44d78b6a6a.jpg


e20fc17c41a7e2aeccd32cb266628cdb.jpg


f61fb6a8597c33ae585cc61476cac699.jpg





Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Fikk platen av en kompis som er blikkenslager. Kappet litt med vinkelsliper og bøyde til bein så var det bra [emoji846] Det 90 graders bendet på bildet er whirlpool/sirkulasjon. Avtapping/inn til pumpe er langs kanten i bunn.

f33bd7d434facb66799bbd44d78b6a6a.jpg


e20fc17c41a7e2aeccd32cb266628cdb.jpg


f61fb6a8597c33ae585cc61476cac699.jpg





Sent from my iPhone using Tapatalk

Det der ser jo virkelig vakkert ut:). Noe sånt kunne jeg godt ha brukt, også.

Det er ikke behov for en slags pakning, f.eks. en tynn silikonslange, langs kanten på silbunen?
 
Det der ser jo virkelig vakkert ut:). Noe sånt kunne jeg godt ha brukt, også.

Det er ikke behov for en slags pakning, f.eks. en tynn silikonslange, langs kanten på silbunen?

Ikke som jeg har merket. Bruker biab pose og har ikke merket at den sklir ned mellom silbunn og gryteveggen. Brukte en buet variant tidligere som lå over elementet men denne nye funker mye bedre. Får rørt mye bedre med flat silbunn enn buet også [emoji846]




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Fikk platen av en kompis som er blikkenslager. Kappet litt med vinkelsliper og bøyde til bein så var det bra [emoji846] Det 90 graders bendet på bildet er whirlpool/sirkulasjon. Avtapping/inn til pumpe er langs kanten i bunn.

f33bd7d434facb66799bbd44d78b6a6a.jpg


e20fc17c41a7e2aeccd32cb266628cdb.jpg


f61fb6a8597c33ae585cc61476cac699.jpg





Sent from my iPhone using Tapatalk
Fikk min også laget av en blikkenslager.
Tror kanskje jeg burde hatt en slikt uttak til sirkulasjon jeg også. Kjekt under nedkjøling tenker jeg. Jeg bruker bare 10 minutter for å kjøle ned til 18 grader når jeg rører med sleiva, men det hadde vært godt å sluppet det.
 
Fikk min også laget av en blikkenslager.
Tror kanskje jeg burde hatt en slikt uttak til sirkulasjon jeg også. Kjekt under nedkjøling tenker jeg. Jeg bruker bare 10 minutter for å kjøle ned til 18 grader når jeg rører med sleiva, men det hadde vært godt å sluppet det.

Ganske praktisk ja. Jeg pumper gjennom en motstrømskjøler og tilbake i gryta og det funker kanon [emoji846] Brukte spiralkjøler før men ble så.mye styr med å ha oppi så fant ut det var lettere med motstrømskjøler [emoji846]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Tilbake
Topp