Skulle bli en doppelbock, men...

Tenkte vi skulle dra til og prøve med dekoksjonsmesking og greier i dag på en bock. Bratbergen vår som vi skulle meske i er desverre allergisk mot vørter og svir det. Smakte ikkje svidd av vørteren heldigvis. Drog fram en Biab pose som ble kjøpt i ett kjekt og ha øyeblikk på butikken og fyrte opp krabbakokaren.
Problemet nå er at vi ikkje har anelse om hvilket øl det blir ut av det.

Oppskriftå er røfligt
Munich 70%
Pils 20%
Amber 10%
Hersbrucker humle på 60 og 30min
Mesk på 50-65-78 grader.
Ibu 26
Og-fg 87-15
Ebc 45

Hva kan dette ølet ligge mot som definisjon?
 
Ser fremdeles ut som en doppelbock, spør du meg. Kanskje litt lav FG, men BJCP sier FG 1.016-1.024, så er langt unna.
 
Tror vi går for at det er en juleøl som har oppstått fra nesten tragedien.Gjærer med w34-70 pågående. Har slitt på di siste bryggå at Bratbergen svir på elementet. Sikkert 5 batcher som er gått i vasken pga det. Så den kasserer me nå tror eg!
 
Tilbake
Topp