Jeg har stort sett god kontroll på karboneringen, men skummet er det litt verre med.
Det trekker seg veldig fort tilbake. Høyden er litt lav også.
Er det noen triks som noen kan dele med meg i forhold til å få et «bedre» skum?
Høy gjøringstemp, særlig i starten av gjæringen gir økt produksjon av fuselalkoholer.
Det skal normalt ikke være nødvendig med noen "triks" for å få bedre skum på ølet. Hvis man har problemer i så måte, er det som oftest et eller annet i prosessen eller et eller annet sted hvor ølet kommer i kontakt med fett eller skit.
Har 1 bod der det ligger på 12 grader, 1 bod som ligger på 17. Og 1 som ligger på 20. Til nå har jeg kun gjæret i den på 20. Kanskje kjøre på med gjæring i den på 17 først, og så flytte over til den på 20 etter 1 uke kanskje?
Spørst litt på øltype, men jeg hadde tatt dunken med på tur
Første halve døgnet i 17 graderen til stormgjæring akkurat starter. Så 4 døgn i 12 graderen. Så et par i 17 graderen. Videre til 20. God trim å greier.
Synest du det vert for mykje trim kan du gjæra i fryseboks/kjøleskap styrt av ekstern termostat (st-1000). Nyttig å ha dersom du skal brygga lagerøl om sommaren.
Tror nok at temperaturene du gir i virkeligheten vil variere mer enn du håper
Som flere sier, sikt på å holde jevn temperatur på brygget. Noen velger å øke temp på en ale fra 18/19 til 19/20 mot slutten, min erfaring er å la det stå stabilt og heller legge på 5-7 dager gjæring. Ditt valg ;D
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.