Mener å huske at Gahr sa en gang at mange hjemmebryggere skummer vørteren, primært fordi "noen må man jo gjøre når det koker. Blir litt kjedelig å bare se på". Fikk inntrykk av at det ikke var særlig viktig.
Noen som vet hva som gjøres i de store bryggeriene?
Mener å huske at Gahr sa en gang at mange hjemmebryggere skummer vørteren, primært fordi "noen må man jo gjøre når det koker. Blir litt kjedelig å bare se på". Fikk inntrykk av at det ikke var særlig viktig.
Noen som vet hva som gjøres i de store bryggeriene?
Hva mener du med "...skummet av i akkurat de (hvem?!) bryggeriene, og det kan være tyske bryggerier (tyske? Hvorfor skille mellom tyske og alle andre bryggerier i hele verden mht fjerning av skum?).Ofte så kokes det under trykk, så jeg tviler på at det blir skummet av i akkurat de bryggeriene, og det kan være tyske bryggerier.
Hva mener du med "...skummet av i akkurat de (hvem?!) bryggeriene, og det kan være tyske bryggerier (tyske? Hvorfor skille mellom tyske og alle andre bryggerier i hele verden mht fjerning av skum?).
Skjønner ikke hva du mener. Kom gjerne med noget mer utfyllende informasjon.
Har brygget med en pensjonert vossabrygger i det siste, og han sier at vi må skumme vekk hodeverket.
Whirlpool fjerner hot break i større bryggerier.Mener å huske at Gahr sa en gang at mange hjemmebryggere skummer vørteren, primært fordi "noen må man jo gjøre når det koker. Blir litt kjedelig å bare se på". Fikk inntrykk av at det ikke var særlig viktig.
Noen som vet hva som gjøres i de store bryggeriene?
Hadde det enda vært så enkelt!
Skal ikke flire helt uten forbehold, forresten. Mulig at vi skummer bort proteiner/aminosyrer som kan være involvert i fuselproduksjon?Har brygget med en pensjonert vossabrygger i det siste, og han sier at vi må skumme vekk hodeverket.