Skummer du vørteren?

Skummer du vørteren?

  • Ja

    Stemmer: 50 41,3%
  • Nei

    Stemmer: 44 36,4%
  • Av og til

    Stemmer: 27 22,3%

  • Totalt antall stemmer
    121
Skal ikke kimse av gammel visdom basert på erfaring, ikke uvanlig at vitenskap i ettertid har bekreftet hva de gamle bare hadde erfart på my(s)tisk vis

Proteinaceous precipitate from the hot and cold breaks forms the greatest part of the trub. Although amino acids are absolutely necessary for yeast metabolic functions, yeast react to an excess of simple protein by generating aromatic fusel alcohols.
Kilde «New Brewing Lager Beer» Gregory J. Noonan

Tenkte jeg det ikke! Hermed er gleden ved å fjerne skummet tredoblet:p. (Det er jo litt tilfredsstillende i seg sjøl, også;).)

Det er vel ikke utenkelig at forfatteren av denne artikkelen har lest Noonan: https://byo.com/aging/item/890-how-to-remove-trub eller at Noonan har lest den studien fra 1982 som det refereres til i denne artikkelen: http://scottjanish.com/esters-and-fusel-alcohols/ (I den siste - som jeg ofte og gjerne lenker til;) - ligger også grunnlaget mitt for å bruke gjærnæring bare i startere.)
 
Man tager hvad man haver - og denne er det jeg har. Funker fint; den holder greit på skummet om det ikke er for tynt (og er det det, er du litt tidlig ute), samtidig som væsken renner gjennom. Og så er den flat, og det er også greit. Egentlig er det et redskap til å plukke fiskestykker opp av gryta med. det går bra, det også:).upload_2017-10-1_12-57-33.jpeg
 
Nei jeg lar det være i kjelen,men har tatt en gang litt i en kopp og hade noe opp i(brunt og sterkt) og det var godt
 
Tilbake
Topp