Skumming av vørter???

Leho

Norbrygg-medlem
Etter noen brygg (16) står jeg fortsatt igjen med et spørsmål hver gang jeg står ved Bratbergbøtta og det nærmer seg kok. Skal jeg skumme, som jeg gjør med det alle meste jeg koker/trekker av kjøttkraft/fiskekraft/skalldyrkraft, eller ikke? Det virker ikke som skumming av vørter er vanlig praksis i hjemmebrygemiljøet. Det jeg lurer på er:
Hva oppnår jeg ved å skumme vørteren rett før og rett etter oppkok?
Hva går jeg glipp av hvis jeg skummer?
 
Svaret er at ingen vet sikkert om det har noe for seg. Men det ødelegger ikke ølet på noen måte, det gjør det ikke.
 
Eg brukar og ta av skummet om det passar seg slikt, bidreg til mindre trub/drit i botn av kokekaret. Men eg skummar torsken, åja, eg skummar torsken.
 
Fjernes det ikke søtstoffer ved avskumming ?
Skummet av før men ikke nå lenger, ser/kjenner ingen forskjell på smak/utseenden.
 
Jeg har liten plass i kokekjelen, så jeg skummer av for å hindre overkoking, men ikke for noen smaksmessing eller visuell gevinst.
 
Tilbake
Topp