Er snakk om tid på begge tema`ene her.
På bryggedagen kan jeg være ferdig med skylling etter 20 minutter. Hva er det å hente øker jeg tiden opp mot en time? Blir effektiviteten bedre ? Kan smak, ph eller noe annet bli annerledels? Hva er rett og slett greia her? (effektiviteten i smia mi kan variere fra 68 til 78%, det kommer an på hvor mye malt som skal i maltrøret)
Jeg kjøler med spiral (Bruker original spiral til 60L netthandel 1gen) og tiden som går før overføring ligger nok opp mot 40min +- .
Gjør dette noe med smak/kvalitet på øllet? Jeg tror at min neste investering kan bli en bedre spiral, men er det verdt det? hva er greia?
På bryggedagen kan jeg være ferdig med skylling etter 20 minutter. Hva er det å hente øker jeg tiden opp mot en time? Blir effektiviteten bedre ? Kan smak, ph eller noe annet bli annerledels? Hva er rett og slett greia her? (effektiviteten i smia mi kan variere fra 68 til 78%, det kommer an på hvor mye malt som skal i maltrøret)
Jeg kjøler med spiral (Bruker original spiral til 60L netthandel 1gen) og tiden som går før overføring ligger nok opp mot 40min +- .
Gjør dette noe med smak/kvalitet på øllet? Jeg tror at min neste investering kan bli en bedre spiral, men er det verdt det? hva er greia?