skylletemperatur

Skal bli flinkere til å skylle, har lest mye om det. Jeg sitter kun igjen med ett spm. Er det skyllevannet inn som skal holde 78 grader eller skal mesken holde 78 grader etter at skyllevannet er inne? Takk på forhånd :)
 
Jeg kjører utmesk i 10 min på 78 grader og skyller deretter med vann på 78 grader


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Sukkeret blir 'mer flytende' og er lettere å skylle ut, samt at flere prosesser stoppes ved denne temperaturen. Man kan da skylle lenge uten at det påvirker eksempelvis sukkermolekylene


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Sukkeret blir 'mer flytende' og er lettere å skylle ut, samt at flere prosesser stoppes ved denne temperaturen. Man kan da skylle lenge uten at det påvirker eksempelvis sukkermolekylene


Sent from my iPhone using Tapatalk


det er vel helst det ja, har ikke merket noe på utbyttet når dette er glemt.
 
Ved utmesk så "låser" man sukkerprofilen man har fått under meskingen, i tillegg som det står over at sukker blir lettere å skylle ut av mesken.
 
Tilbake
Topp