Hei,
Har for 3 dager siden satt 2x25l hveteøl til gjæring.
Etter en voldsom blow out på begge gjæringskarene dannet det seg et tykk (5-10cm)slimete skumlag på toppen. Luktet banan og gjær.
Gjæringen stoppet temmelig opp etter 3 dager men etter at jeg har rista det slimete skumlag i ølet begynte det fint å boble igjen i gjærlåsen.
Kort til prosessen:
50/50 pilsner/hvete
Starter med WLP 300
Ingen proteinrast
65 hele veien
78 utmesk
Ingen skumdannelse under koking!!!???
Starttemp på gjæring 21
Så hva skyldes denne slimete greia på toppen og gjør det noe i det hele tatt?
Har aldri opplevd det.
Noen ideer?
Har for 3 dager siden satt 2x25l hveteøl til gjæring.
Etter en voldsom blow out på begge gjæringskarene dannet det seg et tykk (5-10cm)slimete skumlag på toppen. Luktet banan og gjær.
Gjæringen stoppet temmelig opp etter 3 dager men etter at jeg har rista det slimete skumlag i ølet begynte det fint å boble igjen i gjærlåsen.
Kort til prosessen:
50/50 pilsner/hvete
Starter med WLP 300
Ingen proteinrast
65 hele veien
78 utmesk
Ingen skumdannelse under koking!!!???
Starttemp på gjæring 21
Så hva skyldes denne slimete greia på toppen og gjør det noe i det hele tatt?
Har aldri opplevd det.
Noen ideer?