Thomas Eddie Jacobsen
Norbrygg-medlem
Er ny på forumet, men har ikke klart å finne noe som belyser dette godt.
Får lite ut av smak og aromahumle i en pils jeg har brygget. Har snaue 70 liter i gryta etter kok. Har i smak 15 min og aroma 5 min. 100 g Saas på begge ( 45 g Magnum til bitterhet)
Har ca 10 grader i kran for kjøling i motstømskjøler , 15 meter 15 kobber. bruker ca 30 min for å få det i 2 gjæringskar på ca 12 - 13 grader. Tror humla blir for lenge i før kjøling.
Lurer på om det er fornuftig å kjøle hele vørteren ned ved å bruke motstrømskjøleren med resirkulasjon i gryta til ca 65- 70 grader før tilsetting av smak og aroma humle, evt. smak før kjøling og aroma etter.
Er dette en god måte å gjøre dette på?
Andre forslag?
Får lite ut av smak og aromahumle i en pils jeg har brygget. Har snaue 70 liter i gryta etter kok. Har i smak 15 min og aroma 5 min. 100 g Saas på begge ( 45 g Magnum til bitterhet)
Har ca 10 grader i kran for kjøling i motstømskjøler , 15 meter 15 kobber. bruker ca 30 min for å få det i 2 gjæringskar på ca 12 - 13 grader. Tror humla blir for lenge i før kjøling.
Lurer på om det er fornuftig å kjøle hele vørteren ned ved å bruke motstrømskjøleren med resirkulasjon i gryta til ca 65- 70 grader før tilsetting av smak og aroma humle, evt. smak før kjøling og aroma etter.
Er dette en god måte å gjøre dette på?
Andre forslag?
Sist redigert: