Hei! Jeg har noen små jorder som de siste 40 årene kun har vært sporadisk brukt som beite, ellers har det vært ugjødslet blomstereng. Der har jeg lyst til å få meg en åkerlapp med maltbygg.
Jeg har jorda, jeg har traktor med en gammel plog til, jeg har noen kasser med en masse pigger på som jeg kan fylle med stein dra etter traktoren,hva nå det heter. Men selv er jeg elektronikkingeniør og har ikke filla peiling på hvor jeg begyner når en åker skal etableres i leirjord.
Jeg har tatt kontakt med bruksgenbanken for korn, og jeg tror det var en kilo såkorn de sender meg av domen-bygg. Det begyner å bli litt seint å etablere noe for å så i år, men å bearbeide og bryte opp jorda bør vel være mulig å starte med i år (blir nok sommerferien tenker jeg. Dette er "hytta" vår, ett lite småbruk i de dype østfoldskogene).
Er det noen gardsfolk der ute som har noe tips til hvor jeg skal begyne? 1 kg såkorn bør vel bli nok til ca 50 m2, hvis jeg har forstått riktig? Plukket opp at det gikk omlag 22-25kg såkorn per mål?? Så det blir jo ikke noen voldsom produksjon, men ett sted må man begynne...
skal det være hjemmebrygget så skal det være hjemmebrygget. Jeg har jo tre gamle norske humlekloner der oppe også, så da må det norsk malt til!
Jeg har jorda, jeg har traktor med en gammel plog til, jeg har noen kasser med en masse pigger på som jeg kan fylle med stein dra etter traktoren,hva nå det heter. Men selv er jeg elektronikkingeniør og har ikke filla peiling på hvor jeg begyner når en åker skal etableres i leirjord.
Jeg har tatt kontakt med bruksgenbanken for korn, og jeg tror det var en kilo såkorn de sender meg av domen-bygg. Det begyner å bli litt seint å etablere noe for å så i år, men å bearbeide og bryte opp jorda bør vel være mulig å starte med i år (blir nok sommerferien tenker jeg. Dette er "hytta" vår, ett lite småbruk i de dype østfoldskogene).
Er det noen gardsfolk der ute som har noe tips til hvor jeg skal begyne? 1 kg såkorn bør vel bli nok til ca 50 m2, hvis jeg har forstått riktig? Plukket opp at det gikk omlag 22-25kg såkorn per mål?? Så det blir jo ikke noen voldsom produksjon, men ett sted må man begynne...
skal det være hjemmebrygget så skal det være hjemmebrygget. Jeg har jo tre gamle norske humlekloner der oppe også, så da må det norsk malt til!