Hei,
Selger to stk 10G/38L Cornelius fat med standard ball lock koblinger. Kjøpt fra USA for 1 år siden. Fatene kan brukes både som serveringsfat og gjæringstanker pga størrelsen.
Dimensjoner:
Høyde 63,5cm
Diameter 31cm
Fatene har blitt brukt som gjæringstanker til 4-5 batcher på 25L.
Fordelene jeg ser ved å gjære på disse fatene er:
-Mulighet for å gjære under marginalt trykk. Jeg brukter en "pressure relief valve" koblet på fatet for å slippe ut CO2-trykk feks over 5 PSI. Trykket reduserer ester- og fuselproduksjon, så man kan gjære varmere.
-Man kan øke trykket mot slutten av gjæringen og karbonere naturlig på gjæringsfatet før overføring til serveringsfat.
-Man kan tilføre oksygen til vørteren før gjæring gjennom gas ball lock koblingen.
-Minimal risiko for oksidert øl siden det hele tiden er trykk på fatet.
-Kan overføre fra gjæringstank til serveringsfat under trykk.
Les mer om gjæring under trykk her:
http://www.homebrewtalk.com/f13/closed-system-pressurized-fermentation-technique-44344/
Selger to stk 10G/38L Cornelius fat med standard ball lock koblinger. Kjøpt fra USA for 1 år siden. Fatene kan brukes både som serveringsfat og gjæringstanker pga størrelsen.
Dimensjoner:
Høyde 63,5cm
Diameter 31cm
Fatene har blitt brukt som gjæringstanker til 4-5 batcher på 25L.
Fordelene jeg ser ved å gjære på disse fatene er:
-Mulighet for å gjære under marginalt trykk. Jeg brukter en "pressure relief valve" koblet på fatet for å slippe ut CO2-trykk feks over 5 PSI. Trykket reduserer ester- og fuselproduksjon, så man kan gjære varmere.
-Man kan øke trykket mot slutten av gjæringen og karbonere naturlig på gjæringsfatet før overføring til serveringsfat.
-Man kan tilføre oksygen til vørteren før gjæring gjennom gas ball lock koblingen.
-Minimal risiko for oksidert øl siden det hele tiden er trykk på fatet.
-Kan overføre fra gjæringstank til serveringsfat under trykk.
Les mer om gjæring under trykk her:
http://www.homebrewtalk.com/f13/closed-system-pressurized-fermentation-technique-44344/