Sommer IPA med Bringebær???

Har gjort begge deler, like godt resultat. Nazien i meg har nå fått meg til å vakuumere bærene, og la de ligge i sous vide-maskinen til de har oppnådd en temp på ca 75 grader.

Det har jeg tenkt å gjøre når jeg skal brygge Berliner Weisse med rips. Skal kjøre rips i blender, sile ut skall og frø, tømme saften i ziplockbag og legge denne i sous viden før jeg tilsetter saften i secondary.
 
Man bør kanskje også tenke på at oppvarming/pasteurisering kan føre til smaks tap


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tror jeg ville være skeptisk til ubehandla bær. Det meste av bær vil begynne å gjære av seg selv, dette bør vel gi et hint..

Det gjør vel det meste med sukkerarter. Også vørter. Husk at dette også tilsettes etter ei uke med gjæring så det er alkohol i karet.

Jeg for min del er ihvertfall langt mer redd for å tape smak enn å få infeksjon. Frysing bryter som sagt celleveggene i bæra.

Bæra sank også rett til bunns ved coldcrash, så var uproblematisk med bærrester.
 
Tilbake
Topp