Sommerølen 2018

Har dere brygget sommerølen i år, eller skal dere gjøre det? :)

Tenkte å lage en frisk og lys sommerøl som kan nytes i sola på terassen mens grillen varmes opp.

OG: 1.061
FG: 1.013
ABV: 6%
IBU: 26
Batch: 23L til gjæring

3.5kg Pilsner
1.5 kg Pale Malt
0.5 kg Caramel Pils
0.3 kg Flaket Hvete

Mesking: 55C 15 min, 67C 45 min, 77C 5 min

10g Ekuanot 60 min
15g Amarillo 15 min
20g Amarillo 1 min
20g Ekuanot 1 min
65g Amarillo Tørrhumling etter 7 dager

90 min kok

Vannjustering:
3g CaSO4 - Mesk
5g CaCl2 - Mesk
5ml 80% Melkesyre - Mesk
1g CaSo4 - Skylling
2g CaCl2 - Skylling

Dette skal gi ca 5.3-5.4 i PH verdi.

Vannprofil:
Ca: 106, MG: 1, Na: 4, Cl: 108, SO4: 69

WLP001 pitches på 18C. Lar den stige fritt til 20C og holde den der ut gjæringsforløpet. CC 7 dager og fates / karboneres med 1.1 bar / 4C.

Vurderer å bruke 0.4kg pasjonsfruktpurè sammen med tørrhumlingen, men redd for om det kan stjele for mye av smaksbildet. Erfaringer der?
 
Sist redigert:
  • Like
Reaksjoner: JEG
Satser på en lett sommer APA:

OG: 1.050
FG: 1.011
ABV: 5.2 %
IBU: 35
EBC: 16

85 % Pale
7,5 % Hvete malt
7,5 % Crystal 40L
Meskes på 68'C

Simcoe @ 60
Cascade @30
Cascade @ 10
Cascade, Simcoe, Amarillo @ 2
Cascade, Simcoe, Amarillo @ WP - 60'C
Ingen DH.

WLP007 - 19'C

Vannjustering ikke satt enda.

Planen var egentlig 50/50 pale og pils, men følte for å spare 30 min kok
 
Jeg har brygget en lys og frisk APA, ble meget god.

Volume 27 litres
OG 1050
Boil Volume 32 litres
Boil gravity 1042
Alcohol (ABV) 5.2 %
Colour 11 EBC (Golden)
Bitterness 27 IBU
BU:GU 0.54
FG 1010

Fermentables
Pale Malt 6 EBC 5500 g
Cara Pils 5 EBC 400 g
Pale Crystal Malt 75 EBC 100 g
6000 g
Mash schedule
Mash step 64 °C 60 min
Mash step 75 °C 5 min

Hops
Amarillo 8.6 % 7 g 45 min
Amarillo 8.6 % 15 g 15 min
Simcoe 11.4 % 10 g 15 min
Amarillo 8.6 % 15 g WP
Simcoe 11.4 % 10 g WP
Amarillo 8.6 % 30 g dry
Simcoe 11.4 % 20 g dry

WLP028 på 18 grader.
 
  • Like
Reaksjoner: JEG
Jeg har brygget en lager som er tiltenkt fotball-VM.

5000 Pilsmalt
500 g Munich

Humlet lett med Perle og gjæret med Wlp833 etter hurtiglager-metoden.
 
Har satt tre sommerøl. Første er allerede tom, vasket wlp001 fra batch til batch:
#1 SMASH - Pale malt, fuggles og wlp001

#2 BCS CreamAle - 50/50 pale/pilsner, flaket mais, dextrose, liberty og wlp001

#3 C4 IPA - Pilsner, hvete, carared, flaket mais, challenger,cascade,centennial,citra, wlp001.
 
Har liggende en pose med Aurora humle jeg må få brukt opp. Pale og litt Caramel så får jeg se hvordan det blir.
 
3 stk:
Pils, wlp800 og saaz
saison med norsk pilsner- og karamellmalt, wlp590, fuggles, ekg, et snev amarillo for syns skyld, appelsin- og sitronskall samt et snev koriander
amber med for det meste norsk malt, wlp001, citra og amarilla, karbonerer på flaske as we speak.
de to siste første fungrerer best dersom godværet holder seg, den siste som summerwarmer ved normal trøndersommer...
 
Tilbake
Topp