Har dere brygget sommerølen i år, eller skal dere gjøre det?
Tenkte å lage en frisk og lys sommerøl som kan nytes i sola på terassen mens grillen varmes opp.
OG: 1.061
FG: 1.013
ABV: 6%
IBU: 26
Batch: 23L til gjæring
3.5kg Pilsner
1.5 kg Pale Malt
0.5 kg Caramel Pils
0.3 kg Flaket Hvete
Mesking: 55C 15 min, 67C 45 min, 77C 5 min
10g Ekuanot 60 min
15g Amarillo 15 min
20g Amarillo 1 min
20g Ekuanot 1 min
65g Amarillo Tørrhumling etter 7 dager
90 min kok
Vannjustering:
3g CaSO4 - Mesk
5g CaCl2 - Mesk
5ml 80% Melkesyre - Mesk
1g CaSo4 - Skylling
2g CaCl2 - Skylling
Dette skal gi ca 5.3-5.4 i PH verdi.
Vannprofil:
Ca: 106, MG: 1, Na: 4, Cl: 108, SO4: 69
WLP001 pitches på 18C. Lar den stige fritt til 20C og holde den der ut gjæringsforløpet. CC 7 dager og fates / karboneres med 1.1 bar / 4C.
Vurderer å bruke 0.4kg pasjonsfruktpurè sammen med tørrhumlingen, men redd for om det kan stjele for mye av smaksbildet. Erfaringer der?
Tenkte å lage en frisk og lys sommerøl som kan nytes i sola på terassen mens grillen varmes opp.
OG: 1.061
FG: 1.013
ABV: 6%
IBU: 26
Batch: 23L til gjæring
3.5kg Pilsner
1.5 kg Pale Malt
0.5 kg Caramel Pils
0.3 kg Flaket Hvete
Mesking: 55C 15 min, 67C 45 min, 77C 5 min
10g Ekuanot 60 min
15g Amarillo 15 min
20g Amarillo 1 min
20g Ekuanot 1 min
65g Amarillo Tørrhumling etter 7 dager
90 min kok
Vannjustering:
3g CaSO4 - Mesk
5g CaCl2 - Mesk
5ml 80% Melkesyre - Mesk
1g CaSo4 - Skylling
2g CaCl2 - Skylling
Dette skal gi ca 5.3-5.4 i PH verdi.
Vannprofil:
Ca: 106, MG: 1, Na: 4, Cl: 108, SO4: 69
WLP001 pitches på 18C. Lar den stige fritt til 20C og holde den der ut gjæringsforløpet. CC 7 dager og fates / karboneres med 1.1 bar / 4C.
Vurderer å bruke 0.4kg pasjonsfruktpurè sammen med tørrhumlingen, men redd for om det kan stjele for mye av smaksbildet. Erfaringer der?
Sist redigert: