gle1
Norbrygg-medlem
Det er flere titalls tråder her på forumet om søtning av cider. Felles for de alle er at det er svært få kommentarer om hvilken mengde som er brukt av de ulike produktene. Ut ifra de samme trådene, så har jeg bestemt meg for å bruke Splenda, og har handlet inn dette. Er det noen som har erfaring med Splenda i cider. Hvor mye brukte du(g/L), og hvor søt ble den, hvis det går an å beskrive. Har 25L med cider fra råsaft som har gjæret helt ut med cidergjær, og ønsker et ørlite søt preg på den. Gjerne noe som tilsvarer en FG på rundt 1005.
Er cider fra råsaft like ømfintlig for oksygen som ferdigjæret øl? Tenkte å lage en lake med Splenda og tilsette i gjæringskaret før tapping, men vil ikke røre for mye i cideren mtp. oksygen.
Når vi først er i denne modusen, hvor mye sukker(g/L) er det vanlig å bruke på cider?
Er cider fra råsaft like ømfintlig for oksygen som ferdigjæret øl? Tenkte å lage en lake med Splenda og tilsette i gjæringskaret før tapping, men vil ikke røre for mye i cideren mtp. oksygen.
Når vi først er i denne modusen, hvor mye sukker(g/L) er det vanlig å bruke på cider?