Søtt øl - kan det reddes?

Jon F

 
Satte en ekstra Foreign Stout og skulle gå for den tropiske varianten med en del restsødme, men gikk nok litt over bord med gjær og mesketemp og fikk et alt for søtt øl. Dataene:
OG: 1.060
FG: 1.024, forventa 1.016

Spørsmålet er: går det an å redde ølet som er ALT for søtt, nå som det står på fat med CO2 og alt?

Har sett noen hint om at man kan tilsette mineraler for å fiske litt på øl også etter gjæringen er ferdig.. Noen som har noen erfaringer med dette?
 
Nei, den blir nok ikke mindre søt med tiden heller. Men malten kan komme bedre frem over tid og kan hende den gjør søtsmaken mindre tydelig.
Men dette er nyttig lærdom til neste brygg.
 
Kanskje du kan koke litt humlete og tilsette for å øke bitterheten? Vet ikke om det blir noe bedre, men det kan kanskje endre balansen til det bedre.
 
Humlete ja, kanskje det. Tenkte muligens på å sette til litt sterk kaffe i samme la-oss-prøve-å-balansere-skiten ånd..

Begge deler, humlete med kaffe! Verdt å teste!
 
Jeg ville brukt enten eller, kanskje helst kaffe
Jeg har en Beer Geek med ganske høy FG, 1.027 (OG: 1.071)
men det virker balansert på grunn av all kaffen. Og humla, men skulle ønske det bare var kaffe
 
Tilbake
Topp