Tips 1: Maltfylling i maltrør.
Lag en rund plate i kryssfiner som er litt større enn lokket. Lag et stort hull i platen. Hulet må være litt mindre en kanten oppe på bøtten. Bøtten skal henge i platen. Kapp bort det meste av bøtten, nedre del av bøtten må gå litt nedenfor øvre kant av maltrøret. Nå er det umulig å få malt utenfor maltrøret.
Tips 2: Litermål.
Har laget en literskala som jeg har limt fast på utsiden av speidelen. På kranen har jeg festet en slange som går opp langs literskalaen. Nå vet jeg alltid hvor mye vann/vørtel det er i speidelen.
Tips 3: Dampkoking av flasker.
Jeg har laget en ring i rustfritt stål som er litt mindre enn diameteren på silplatene til maltrøret. Høyden på ringen er 3-4 cm over varmeelementene. Sett flskene med bunnen opp, kan være litt plunder å få flaskene til å stå. Med litt øvelse fungerer dette greit.
Tips 4: Heving av maltrør.
Jeg har sveiset et "øye" på midten av stangen som brukes for å heve maltrøret, med en krok i taket og en liten talje er det enkelt å heve maltrøret.
Tips 5: Heve og senkebord.
Jeg har kjøpt et heve og- senkebord som jeg bruker til min dyrebare speidel 50l. Nå blir brygging som en lek. Bordet kan heves og senkes ca. 70cm. Må tenke litt på arbeidsmiljøet i bryggeplassen. Jeg har limt fast klosser i bordet som som passer akkurat til føttene til speidelen for å hindre at den sklir eller velter.
Forslag: tror dere at det er mulig å feste/lage et 90 graders bend eller noe på innsiden av krana for å få ut mest mulig av vørtelen?
Håper at tipsene er til nytte for noen... :amen:
Lag en rund plate i kryssfiner som er litt større enn lokket. Lag et stort hull i platen. Hulet må være litt mindre en kanten oppe på bøtten. Bøtten skal henge i platen. Kapp bort det meste av bøtten, nedre del av bøtten må gå litt nedenfor øvre kant av maltrøret. Nå er det umulig å få malt utenfor maltrøret.
Tips 2: Litermål.
Har laget en literskala som jeg har limt fast på utsiden av speidelen. På kranen har jeg festet en slange som går opp langs literskalaen. Nå vet jeg alltid hvor mye vann/vørtel det er i speidelen.
Tips 3: Dampkoking av flasker.
Jeg har laget en ring i rustfritt stål som er litt mindre enn diameteren på silplatene til maltrøret. Høyden på ringen er 3-4 cm over varmeelementene. Sett flskene med bunnen opp, kan være litt plunder å få flaskene til å stå. Med litt øvelse fungerer dette greit.
Tips 4: Heving av maltrør.
Jeg har sveiset et "øye" på midten av stangen som brukes for å heve maltrøret, med en krok i taket og en liten talje er det enkelt å heve maltrøret.
Tips 5: Heve og senkebord.
Jeg har kjøpt et heve og- senkebord som jeg bruker til min dyrebare speidel 50l. Nå blir brygging som en lek. Bordet kan heves og senkes ca. 70cm. Må tenke litt på arbeidsmiljøet i bryggeplassen. Jeg har limt fast klosser i bordet som som passer akkurat til føttene til speidelen for å hindre at den sklir eller velter.
Forslag: tror dere at det er mulig å feste/lage et 90 graders bend eller noe på innsiden av krana for å få ut mest mulig av vørtelen?
Håper at tipsene er til nytte for noen... :amen: