Hvilken App er dette?
Genial kalkulator!.
Angående mengde vann som du kommenterte så har vi bare fulgt beskrivelsen som fulgte settet vårt på ca 5l + 2l/kg malt, men ser poenget ditt for å slippe mengden vann under skylling...
Takk for tips.. Er 3.5 l / kg en generell regel eller varierer denne avhengig av type øl?
Har lest at en del tapper i "gjæringsfat" under skylling, slik at all vørter siles ut og tappes rett ut i fatene.
Når man er ferdig skyllt, så tømmes kokeren for malt og spyles ren, deretter heller man tilbake fra gjæringsfatene og starter kokeperioden.
Noen av dere som gjør det på denne måten eller er det tullete/unødvendig?
Dette er en såkalt "flysparge" eller "kontinuerlig skylling", - metoden som er mest effektiv med hensyn på utbytte og dermed
brukt av storbryggerier. For oss hobbybryggere har det liten betydning i maltforbruket om vi bruker en metode som gir 10%
lavere utbytte. Vi kan kompensere med en halvkilo ekstra med malt. Jeg benytter den selv på min BB60, ganske enkelt for
det var det eneste jeg kjente til fra starten. Riktignok har jeg modifisert oppsettet en del for at det skal fungere sømløst. Ikke så lett
som instruksene til BB60 gir inntrykk av hehe.
Angående formvarming av meskevannet så må du også ta hensyn til de 5 literne med dødvolum i vann/malt forholdet dersom du bruker kalkisen til Brewer's friend. Treffer meget bra gang på gang med den.
Hei.
Jeg skjønte ikke helt hva du mente med å ta hensyn til de 5 literne med dødvolum..... Kan du utdype dette? Gjerne med et eksempel ihht. verdiene som tastes inn i Brewers friend appen..