Geironimo
Norbrygg-medlem
Hei,
Jeg er i ferd med å sette i gang å lære meg noe nytt, nemlig Saison/Farmhouse, og har i den forbindelse kjøpt inn råvarer til dette.
Gjæren jeg har valgt var litt utifra det som var tilgjengelig på Bryggselv, men det endte på to rør med WLP565 og to rør med WLP650.
Det blir 50 liters batch, og i utgangspunktet tenkte jeg å dele dette på to gjæringskar og bruke WLP565 på det ene og WLP650 på det andre, for å merke forskjellen.
Så blir jeg sittende å lese litt da, og ser at det er flere som anbefaler å bruke WLP650 etter at en Saisongjær har begynt å roe seg ned i et kar.
Dette kan jeg i utgangspunktet ikke så mye om, men er jeg mer tjent på å bruke WLP565 (dog med startere) i hver av dunkene, og fylle etter med WLP650 etter at det avtar?
Eller er jeg helt på jordet?
Er det noen som har erfaring med sånne ting som kan bistå meg litt?
Jeg har ikke satt i gang med bryggingen enda, så helt krise er det ikke enda, men det klør litt i fingrene
Jeg er i ferd med å sette i gang å lære meg noe nytt, nemlig Saison/Farmhouse, og har i den forbindelse kjøpt inn råvarer til dette.
Gjæren jeg har valgt var litt utifra det som var tilgjengelig på Bryggselv, men det endte på to rør med WLP565 og to rør med WLP650.
Det blir 50 liters batch, og i utgangspunktet tenkte jeg å dele dette på to gjæringskar og bruke WLP565 på det ene og WLP650 på det andre, for å merke forskjellen.
Så blir jeg sittende å lese litt da, og ser at det er flere som anbefaler å bruke WLP650 etter at en Saisongjær har begynt å roe seg ned i et kar.
Dette kan jeg i utgangspunktet ikke så mye om, men er jeg mer tjent på å bruke WLP565 (dog med startere) i hver av dunkene, og fylle etter med WLP650 etter at det avtar?
Eller er jeg helt på jordet?
Er det noen som har erfaring med sånne ting som kan bistå meg litt?
Jeg har ikke satt i gang med bryggingen enda, så helt krise er det ikke enda, men det klør litt i fingrene