Spørsmål om spesialmalt i ekstraktbrygging av hveteøl fra nybegynner

Hei,

Jeg kunne tenke meg å brygge et hveteøl fra maltekstrakt. Har kjøpt inn lys hvetemaltekstrakt og Safbrew WB gjær (og har litt saaz humle liggende). Har lest boka "moderne hjemmebrygging" og der skisseres det at man kan få en bedre smak på øl brygget fra ekstrakt hvis man brygger med spesialmalt.

Da jeg kjøpte inn mine ingredienser så spurte jeg selger om jeg burde brygge med spesialmalt når jeg skulle brygge mitt hveteøl men fikk egentlig ikke noe godt svar på det (men fikk gode svar på mye annet).   

Burde jeg gå for spesialmalt? Eventuelle forslag?

Kunne tenke meg å brygge 20 liter og Paulaner er (så langt) mitt favoritt hveteøl...

Hilsen, Tommy
 
Blir ein god hefe utan spesialmalt. Har brukt wb06 på ekstrakthefe to gonger, masse god gjærfunk på ca tjue grader, reinare rundt sytten.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Tilbake
Topp