Spørsmål om starter for en lager

AKS

 
Skal brygge en BOCK neste uke og har i den forbindelse et spørsmål ang. starteren. Jamil anbefalte å kjøle vørteren ned til 7 C å tilsette gjæren da, for så å stige til 10 C. Han sa og at det ikke burde være mer en 5 C forskjell mellom vørteren og starteren.
Så spørsmålet mitt er: Skal en starter for et lager øl være ca. 10 C? Skal starten stå på maget røren i 24t i ca. 10 C? Eller skal den stå romtemperatur for så å kjøles ned. Eller er det bare å gjøre som ved en ale starter.

Har også kjøpt meg en platekjøler (30 plater) som jeg tenkte å få prøvd neste uke. Har lest at noe av aromahumlen kan forsvinne, siden den er i kontakt med varm vørter lengre. Planen er å ta en whirlpool rett etter koking for så å la stå i 10 min før jeg starter kjølingen, noen meninger om dette?
 
Lag starteren på vanlig måte i romtemperatur og sett den kaldt. Det er uansett en fordel å dekandere starteren når du lager lager, og setter du den kaldt 1-2 dager er dette lettere å få til.
 
Tilbake
Topp