Hei,
Har fulgt med på forumet en stund og brygget en del brygg etter resepter funnet her på forumet.
Tenke nå å prøve meg på en IPA med Dry Hopping. Siden jeg ikke har gjort Dry Hopping før så har jeg spørsmål til dette.
Jeg tenkt å legge både blomst og pellets i humle poser under sekundær gjæring. Er det OK?
Kan det også være en ide å fryse ned humle i poser før sekundær gjæring for å sikre at det ikke blir infeksjoner?
Noen som har synspunkter til dette?
Legger også ved resepten jeg har tenkt å bruke. Hvis noen har synspunkter på denne så er jeg taknemmelig på tilbakemeldinger!
Recipe Specifics
----------------
Batch Size (L): 80.00 Wort Size (L): 80.00
Total Grain (kg): 20.00
Anticipated OG: 1.059 Plato: 14.56
Anticipated EBC: 16.3
Anticipated IBU: 59.6
Brewhouse Efficiency: 75 %
Wort Boil Time: 60 Minutes
Grain/Extract/Sugar
% Amount Name Origin Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
90.0 18.00 kg. Pale Malt(2-row) Great Britain 1.038 7
5.0 1.00 kg. CaraMunich 40 France 1.034 61
5.0 1.00 kg. Dark Wheat Malt Germany 1.039 15
Potential represented as SG per pound per gallon.
Hops
Amount Name Form Alpha IBU Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
192.00 g. Cascade Whole 6.80 46.6 60 min.
96.00 g. Cascade Whole 6.80 6.2 15 min.
64.00 g. Centennial Pellet 10.00 6.7 15 min.
80.00 g. Amarillo Gold Pellet 9.30 0.0 0 min. Dry Hopping i sek gjæring
80.00 g. Cascade Whole 6.80 0.0 0 min. Dry Hopping i sek gjæring
Yeast
-----
White Labs WLP051 California Ale V
Mash Schedule
-------------
Mash Type: Multi Step
Start mash 56*c - ramper opp til 67 grader iløpet av 30 min. mesker så 45 min på 67 grader.
Mvh Øystein
Har fulgt med på forumet en stund og brygget en del brygg etter resepter funnet her på forumet.
Tenke nå å prøve meg på en IPA med Dry Hopping. Siden jeg ikke har gjort Dry Hopping før så har jeg spørsmål til dette.
Jeg tenkt å legge både blomst og pellets i humle poser under sekundær gjæring. Er det OK?
Kan det også være en ide å fryse ned humle i poser før sekundær gjæring for å sikre at det ikke blir infeksjoner?
Noen som har synspunkter til dette?
Legger også ved resepten jeg har tenkt å bruke. Hvis noen har synspunkter på denne så er jeg taknemmelig på tilbakemeldinger!
Recipe Specifics
----------------
Batch Size (L): 80.00 Wort Size (L): 80.00
Total Grain (kg): 20.00
Anticipated OG: 1.059 Plato: 14.56
Anticipated EBC: 16.3
Anticipated IBU: 59.6
Brewhouse Efficiency: 75 %
Wort Boil Time: 60 Minutes
Grain/Extract/Sugar
% Amount Name Origin Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
90.0 18.00 kg. Pale Malt(2-row) Great Britain 1.038 7
5.0 1.00 kg. CaraMunich 40 France 1.034 61
5.0 1.00 kg. Dark Wheat Malt Germany 1.039 15
Potential represented as SG per pound per gallon.
Hops
Amount Name Form Alpha IBU Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
192.00 g. Cascade Whole 6.80 46.6 60 min.
96.00 g. Cascade Whole 6.80 6.2 15 min.
64.00 g. Centennial Pellet 10.00 6.7 15 min.
80.00 g. Amarillo Gold Pellet 9.30 0.0 0 min. Dry Hopping i sek gjæring
80.00 g. Cascade Whole 6.80 0.0 0 min. Dry Hopping i sek gjæring
Yeast
-----
White Labs WLP051 California Ale V
Mash Schedule
-------------
Mash Type: Multi Step
Start mash 56*c - ramper opp til 67 grader iløpet av 30 min. mesker så 45 min på 67 grader.
Mvh Øystein