Stålsmak på ølet

Ølbokser produseres med et lag lakk innvendig, som gjør kontakt mellom metall og øl umulig.
Lakken innholder riktignok noen løsemidler, men ved tørking av boksene i gassdrevne ovner med sterk varme fordamper løsemidlene.
Min ærbødige påstand er derfor at det  smaker like lite metall av boksøl, som det smaker glass av flaskeøl.  ;D

Estetikken i det er en annen skål.
Personlig syns jeg det er veldig stas med flott formede ølflasker i grønt eller brunt, med forseggjorte etiketter.
Men skal man ta godt vare på ølet, så er boks tingen. Ingen ytre påvirkning, hverken fra lys, luft eller metall.
 
Ole Richard skrev:
Ølbokser produseres med et lag lakk innvendig, som gjør kontakt mellom metall og øl umulig.
Lakken innholder riktignok noen løsemidler, men ved tørking av boksene i gassdrevne ovner med sterk varme fordamper løsemidlene.
Min ærbødige påstand er derfor at det  smaker like lite metall av boksøl, som det smaker glass av flaskeøl.  ;D

Estetikken i det er en annen skål.
Personlig syns jeg det er veldig stas med flott formede ølflasker i grønt eller brunt, med forseggjorte etiketter.
Men skal man ta godt vare på ølet, så er boks tingen. Ingen ytre påvirkning, hverken fra lys, luft eller metall.

Tiltredes på alle punkt!
 
Jeg tror vi blir oppfattet slik at vi alltid kjenner aluminiumssmak fra aluminiumsbeholdere, men slik er det ikke, det siste halve året har jeg ikke brygget og dermed drukket fra for det meste fra bokser via glass og ikke kjendt alusmak, men det har hendt seg at jeg har det, fra alle typer drikker på boks.
 
Tilbake
Topp