Ølbokser produseres med et lag lakk innvendig, som gjør kontakt mellom metall og øl umulig.
Lakken innholder riktignok noen løsemidler, men ved tørking av boksene i gassdrevne ovner med sterk varme fordamper løsemidlene.
Min ærbødige påstand er derfor at det smaker like lite metall av boksøl, som det smaker glass av flaskeøl. ;D
Estetikken i det er en annen skål.
Personlig syns jeg det er veldig stas med flott formede ølflasker i grønt eller brunt, med forseggjorte etiketter.
Men skal man ta godt vare på ølet, så er boks tingen. Ingen ytre påvirkning, hverken fra lys, luft eller metall.
Lakken innholder riktignok noen løsemidler, men ved tørking av boksene i gassdrevne ovner med sterk varme fordamper løsemidlene.
Min ærbødige påstand er derfor at det smaker like lite metall av boksøl, som det smaker glass av flaskeøl. ;D
Estetikken i det er en annen skål.
Personlig syns jeg det er veldig stas med flott formede ølflasker i grønt eller brunt, med forseggjorte etiketter.
Men skal man ta godt vare på ølet, så er boks tingen. Ingen ytre påvirkning, hverken fra lys, luft eller metall.