Prøver å friske opp en gammel tråd. Jeg har tatt opp brygging etter et par-tre år med veldig lite aktivitet. Ordinary, evt best bitter er blant mine favorittøl, og jeg vil gjerne prøve meg på en runde nå. Har brygget noen ESB-er tidligere, og har stort sett vært greit fornøyd, men vil gjerne havne ut litt svakere, f eks i overkant av 4% - og også lysere, helst uten at fyldigheten forsvinner. Med lysere mener jeg også smaksprofil, dvs ikke for mye dadler/fiken, hvis det gir mening.
Så har jeg noen begrensninger:
- vil helst bruke tørrgjær (har rører og alt av utstyr til starter, men syns det blir mye styr)
- kjøper maltet fra Brewshop, som ikke fører de særeste malttypene - men har Thomas Fawkett og Castle Maltings (samt Bonsak, selvsagt)
Kan temperaturstyre, vannjusterer alltid. Kverner selv. Brygger på GF, batcher på ca 23 liter.
Noen som har forslag til oppskrift, evt noen prinsipper som kan hjelpe meg på vei?