Hei.
Etter noen vellykkede ekstrakt og kitbrygg, skal jeg denne gangen gyve løs på delmesk.
Har finni en oppskrift i Beersmith, som blir et forsøk på en belgisk quadruppel. Oppskriften heter "Westy 030" forøvrig.
Ettersom OG skal bli på 1,090, regnet jeg ut i mrmalty at jeg trengte en 2,3l starter. Iogmed at gjæren var produsert 9.9.13, skulle jeg altså oppi med 2 rør wlp 530 (Abbey).
Alt gikk som smurt i går kveld, og pitchet gjæren ca. klokken 12 før jeg satte kolben på magnetrørern.
I dag tidlig lå det et lite skumlag på toppen av startern. Så langt, alt vel.
Når jeg kom hjem fra jobb i stad, så jeg derimot at det lå gjær utover hele kjøkkenbenken. Etter mye lesing på nett, har jeg skjønt at dette ikke er noe problem. Så jeg vasket opp sølet, og heiv kolben tilbake på rørern.
Problemet er at skummet fortsetter å stige, og at det er rett før det skummer over på nytt.
Sette den i kjøleskapet og la den roe seg til i morgen. Eller vente med det til i kveld, som planlagt?
På forhånd takk for svar.
Etter noen vellykkede ekstrakt og kitbrygg, skal jeg denne gangen gyve løs på delmesk.
Har finni en oppskrift i Beersmith, som blir et forsøk på en belgisk quadruppel. Oppskriften heter "Westy 030" forøvrig.
Ettersom OG skal bli på 1,090, regnet jeg ut i mrmalty at jeg trengte en 2,3l starter. Iogmed at gjæren var produsert 9.9.13, skulle jeg altså oppi med 2 rør wlp 530 (Abbey).
Alt gikk som smurt i går kveld, og pitchet gjæren ca. klokken 12 før jeg satte kolben på magnetrørern.
I dag tidlig lå det et lite skumlag på toppen av startern. Så langt, alt vel.
Når jeg kom hjem fra jobb i stad, så jeg derimot at det lå gjær utover hele kjøkkenbenken. Etter mye lesing på nett, har jeg skjønt at dette ikke er noe problem. Så jeg vasket opp sølet, og heiv kolben tilbake på rørern.
Problemet er at skummet fortsetter å stige, og at det er rett før det skummer over på nytt.
Sette den i kjøleskapet og la den roe seg til i morgen. Eller vente med det til i kveld, som planlagt?
På forhånd takk for svar.