Hei bryggere. Takk for et glimrende forum, som til nå har vært veldig lærerikt. Dog; ikke lærerikt nok, for en noob som meg. Jeg har gjort enkelte søk, men finner ikke helt ut av hva jeg kan ha gjort galt.
Ok, her er problemet. For fire dager siden satte jeg og samboeren i gang med med vårt første brygg. Vi har en BB30, og vi gikk i gang med en Nottingham Pale Ale.
Vi hadde enkelte temperaturstyringsproblemer til å starte med, men vi fikk det rimelig under kontroll ganske raskt. Da alt var gjort sånn passe etter boka (og noe etter min ølbryggeronkels tips og råd), hadde vi fått vørteren ned i omtrent 18 grader.
Uansett, nå, fire dager etterpå, står gjærlåsen like forbanna stille, og ingenting skjer. Overflaten av brygget ser også ut som en slags oljefilm.
Er det noen av dere som vet hva som kan være galt? Må jeg tilsette mer gjær? Og hvordan behandler jeg dette i så fall? Eller er det lureste å kaste dette, og prøve igjen?
Håper på noen tips, og beklager hvis jeg spør toskete spørsmål.
Ok, her er problemet. For fire dager siden satte jeg og samboeren i gang med med vårt første brygg. Vi har en BB30, og vi gikk i gang med en Nottingham Pale Ale.
Vi hadde enkelte temperaturstyringsproblemer til å starte med, men vi fikk det rimelig under kontroll ganske raskt. Da alt var gjort sånn passe etter boka (og noe etter min ølbryggeronkels tips og råd), hadde vi fått vørteren ned i omtrent 18 grader.
Uansett, nå, fire dager etterpå, står gjærlåsen like forbanna stille, og ingenting skjer. Overflaten av brygget ser også ut som en slags oljefilm.
Er det noen av dere som vet hva som kan være galt? Må jeg tilsette mer gjær? Og hvordan behandler jeg dette i så fall? Eller er det lureste å kaste dette, og prøve igjen?
Håper på noen tips, og beklager hvis jeg spør toskete spørsmål.